Vive Le Voyage

7x waarom je deze zomer naar Leuven moet!

Zomer in Leuven tijdens Groot Verlof 7 tips

Noteer 7 juli tot en met 13 augustus in je agenda, prik een datum met je vrienden of familie en pak de trein naar Leuven. De oudste universiteitsstad van België staat deze zomer namelijk in het teken van feest op veel verschillende manieren tijdens het evenement Groot Verlof. Het programma van de zomer in Leuven is samen te vatten in culinaire hoogtepunten, de feel good openluchtbioscoop, gezelligheid in de parken en dansen en zingen op de pleinen.

De belangrijkste reden om deze zomer naar Leuven te gaan is dus het Groot Verlof. Maar om nu een maand lang op stedentrip naar Leuven te gaan is misschien een beetje overdreven. Vandaar zeven toffe evenementen tijdens de zomer in Leuven.

Pop-up bar met cocktails en uitzicht over Leuven

Het M-Museum in Leuven tovert deze zomer het dakterras om tot een rooftop bar genaamd BAR|A|MUZE. Naast hapjes en drankjes ben je bij deze pop-up bar ook aan het juiste adres voor optredens en uitzicht op de toren van de Universiteitsbibliotheek. Wanneer je welkom bent bij BAR|A|MUZE? Tussen 13 juli en 13 augustus, vanaf 20:00 uur op donderdag tot en met zondag.

Zomer in Leuven Rooftop bar M Museum

Zing uit volle borst op de Oude Markt, ook als je niet kunt zingen

Het gevoel dat je gewoon heel hard mee wilt zingen met de muziek, maar het net niet durft… Dat gevoel verdwijnt volledig tijdens Leuven Zingt. Samen met duizenden anderen zing je namelijk, zo hard mogelijk, mee op de beste muziek. En dat in de openlucht, op de Oude Markt, op 29 juli vanaf 19:30 uur.

Playback je liever of kan je niet op 29 juli? Neem dan een kijkje op het programma van Beleuvenissen: muzikale toppers die je gratis bezoekt op de Leuvense pleinen.

Feel good films onder de sterrenhemel

‘Zodra het donker is’, dat is het tijdstip waarop de zomerfilms in Leuven beginnen. Onder de sterrenhemel op een van de mooie locaties in de stad. De openluchtbioscopen tijdens het Groot Verlof vind je onder andere bij het M-Museum en in verschillende parken. Krijg jij bij Grease ook altijd dat vrolijke zomerse gevoel? Dan moet je op 8 juli in Leuven zijn. Voor de andere films en data kijk je op het programma van de zomerfilms in Leuven.

Een culinaire en zomerse dag in Leuven

Levensgenieters en bourgondiërs zijn op zondag 6 augustus te vinden rondom de Muntstraat, Oude Markt en Grote Markt in Leuven. Op deze zomerse zondag vindt namelijk Hapje-Tapje plaats:

  • Muntstraat, Tiensestraat en Hogeschoolplein: op deze locaties vind je de beste restaurants in Leuven, dus tijd voor een culinair parcours om geselecteerde hapjes te proeven voor maximaal vijf euro;
  • Oude Markt: de Oude Markt wordt op 6 augustus ook wel de Biermarkt genoemd, waar je de lekkerste speciaalbieren proeft. Blijf zeker op dit plein hangen, want aan het einde van de middag vindt de barmannenrace plaats en ’s avonds word je verrast met leuke muziek;
  • Grote Markt: de negen culinaire toppers van Leuven vind je tijdens Hapje-Tapje onder een dak op de Grote Markt. Smullen dus!

De zomer in Leuven voor het hele gezin 

Voor een stedentrip naar Leuven met het gezin is het Groot Verlof ook een groot feest. Terwijl jij met een Leuvens biertje of een alcoholvrije cocktail geniet van de zomer, zijn de kinderen druk met activiteiten, zoals theater, knutselen en workshops. Of voel je ook weer even kind tijdens de familieyoga en de grote gezelschapspellen.

Van 8 juli tot en met 13 augustus vind je in het stadspark Sint-Donatuspark de Familiebar, waar je van dinsdag tot vrijdag welkom bent tussen 16:00 uur en 21:00 uur. Op de zaterdag en zondag kun je al vanaf 12:00 uur genieten bij de Familiebar. De dj zorgt vanaf 18:00 uur voor achtergrondmuziek en er zijn foodtrucks aanwezig.

Met de zon op je gezicht picknicken in Leuven

Met de tenen in het gras, een drankje in de hand en de zon op je gezicht, geniet je van Piknik Musik in Kasteelpark Arenberg. De eetkraampjes staan voor je klaar op 16 juli van 13:00 uur tot 21:00 uur. Oh, en vergeet je picknickkleedje niet! Voor zomerse platen wordt gezorgd door de dj.

Ontdek de creatieve jongerencultuur van Leuven

Het festival Habitat laat je kennismaken met de creatieve jongerencultuur door muziek, kunst en ondernemerschap te combineren. Zo ontdek je er de nationale en internationale muziek van morgen, zoals funk, house, drum ’n’ bass, hiphop en grim & soul. In de serre klets je met mensen uit de creatieve sector en jonge kunstenaars zorgen voor performance. En dat alles op zaterdag 5 augustus van 14:00 uur tot 24:00 uur op het grasveld voor Alma III.

Hoe ga jij de zomer in Leuven vieren?

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.