Vive Le Voyage

Zon, zee en aapjes spotten in Kololi, Gambia

Wil je palmbomen, aapjes die je banaan proberen te stelen en mooie stranden? Dan is Kololi in Gambia de perfecte bestemming. Op nog geen 6 uur vliegen van Amsterdam heb je ook in de wintermaanden gegarandeerd zon. Een van de meer bekende kustplaatsen in Gambia is Kololi! Een prima plek om een week te verblijven en iets van het land te zien. Ik heb een aantal tips voor je op een rij gezet.

Strand

De meeste mensen brengen een bezoek aan Gambia voor het strand. Op een aantal plekken is het strand van Kololi helaas weggeslagen door de zee waardoor stukken strand erg smal zijn. Met name bij de hotels SeneGambia en Holiday Beach. Op andere plekken in Kololi is er een mooi breed strand waar je heerlijk kunt genieten van de zon of bij een van de fruitverkopers een fruitsalade kunt kopen. De liefhebbers van paarden kunnen een mooi ritje maken in de branding.

Het strand

Monkey forest

Aapjes, aapjes, aapjes. In Monkey forest is een wandelroute van 4 km waar je tientallen apen tegenkomt. Koop je pinda’s, dan weet je zeker dat je de apen van dichtbij gaat zien. Pas wel op dat ze er dan niet met je zonnebril vandoor gaan. Je kan makkelijk zelf een wandeling maken in Monkey Forest zolang je het pad blijft volgen. Als je bang bent om te verdwalen, neem dan een gids. De entree is circa 150 dalassi, omgerekend 3 euro. Het park is zowel vanuit Kololi zelf als vanaf het strand bereikbaar. Omdat het park zo dicht bij de hotels ligt moet je ook niet raar staan te kijken als je strandbedje opeens omsingeld wordt door een aantal apen. Helemaal als je besluit een banaan te eten. Dat is mij over komen. Ik had het bord ‘don’t feed the monkeys’ over het hoofd gezien.

Forest

Monkey Forest

The Strip

Ook wel de bekendste straat van Kololi. Hier vind je voornamelijk restaurants, bars, een aantal supermarktjes, souvenirwinkels en wisselkantoren. In de avond is het hier altijd gezellig druk.

Arts en crafts market

Aan het begin van de Strip bevindt zich aan de linkerkant de Arts en Crafts market. Lokale kunstenaars verkopen hier hun werk zoals houtsnijwerk, tassen, sieraden en de bekende kleurrijke rieten manden. Ze willen allemaal graag hun producten verkopen, dus het is zeker de moeite waard om te onderhandelen over de prijs.

Market

Wil je naar Kololi? Neem dan een kijkje op Tui.nl of Corendon.nl. Zij hebben vaak aantrekkelijke aanbiedingen met name in de wintermaanden.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.