Vive Le Voyage

1001 mooie plekjes in Marrakech

1001 en mooie plekjes in Marrakech is wat veel om in een blog te beschrijven. Mijn 5 must sees wil ik graag met jullie delen! Ik ben verschillende keren in Marrakech geweest en iedere keer blijft deze mooie stad mij verrassen! Het is dan ook een ideale bestemming voor een lang weekend weg als je eens iets anders wilt dan de bekende city trip in Europa!

Djeema el Fna

Het middelpunt van Marrakech! Overdag krioelt het hier van de kooplieden die je al dan niet proberen op te lichten. Bij zonsondergang verschijnen de eerste eetkraampjes en voordat je het weet is het plein een grote openlucht keuken!.Van harira tot de lekkerste tajines met citroenkip. Je kan het hier allemaal eten! Bekijk je liever de drukte van een afstand, neem dan plaats op één van de dakterrassen die uitkijken op Djeema el Fna. Houd alleen rekening met de toeristische prijzen die ze hier rekenen.

Image-1

 

Verdwalen in de soeks

Je moet minstens 1 keer hopeloos verdwalen in Marrakech en dat kan je het beste doen in de soeks vlakbij Djeema el Fna. Laat je verrassen door de overvloed aan specerijen, leren tassen, sieraden, etenswaren en keramiek. Ga vroeg in de ochtend heen of later op de dag om grote drukte te vermijden. Als je van alle lekkere geuren trek hebt gekregen, loop dan richting de Medina waar zich de gezellige cafés en restaurants bevinden.

DSC_1946

Mellah de Marrakech

Ook wel bekend als de Joodse wijk. Vroeger woonde hier één van de grootse Joodse gemeenschappen in de Arabische wereld. Vandaag de dag zijn vele Joden weggetrokken en is deze buurt van Marrakech sterk verarmd. Toch is het zeker de moeite om hier heen te gaan niet alleen omdat weinig toeristen hier een bezoek aan brengen. Ook vanwege de pure uitstraling van de Mellah en de kleurrijke straatjes waar op iedere hoek handel wordt gedreven.
Mellah

Hammam

Waar kan je beter ontspannen dan in een Hammam. In Marrakech kan je ervoor kiezen om naar een hammam te gaan waar de locals ook komen. Voor slechts een paar euro wordt je hier schoon geschrobd. In de luxere ‘toeristische’ hammams kan je terecht voor een uitgebreide behandeling. Les Bains de Marrakech is mijn favoriet waar je voor een leuke prijs een complete hammam ervaring krijgt.

De tuin van Majorelle

Midden in de stad een oase van rust. Bezoek de tuin en het museum van Majorelle van deze Franse kunstenaar en art-deco schilder.  Van 1980 tot 2008 was de tuin eigendom van Yves Saint Laurent. Nu kan je de prachtig aangelegde tuin en het museum bezoeken.

78

 

Heb je wat langer de tijd, pak dan de bus naar Essaouria. Een idyllisch kustplaatsje. Of boek een overnachting in de woestijn.

 

 

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.