Vive Le Voyage

24 uur in Singapore

Singapore vanaf het water

Wat als je 24 uur in Singapore mag verblijven? Dit legendarische land met haar welbekende uitbundige bouwstijl is voor velen een tussenstop voor reizen naar Azië. Vaak word het gezien als stad, maar officieel is het de kleinste stad in het zuidoosten van Azië. Ook ik had een tussenstop op de terugweg van Vietnam naar Nederland. Om nog een beetje de smaak van Singapore te proeven, verbleef ik hier precies 24 uur: lang genoeg om het land te verkennen.

Hét schepenhotel van Singapore

In het centrum van Singapore is niets zoals het lijkt. De gebouwen zijn meer immens en bijzonder dan je van te voren denkt. De uitpuilende hotels, winkelwaren en attracties verzorgen het toerisme. De architectuur en de bekendheid is onder andere te danken aan het ‘schepenhotel’. Aan een meer, dat uitmond aan de zee, staat een uitermate luxe hotel bestaande uit drie torendelen met daarbovenop een schip. Bovenop dit schip is het uitzicht over de stad te bezichtigen. Hier betaal je wel ongeveer €30 voor. Het hotel vanbinnen is al een attractie op zich. De vijfsterren van het hotel spatten er bij binnenkomst al uit. Overal glimt het van de netheid, de marmerenvloer en spiegelende muren. Het personeel is op haar best en amper durf ik met mijn ‘backpackoutfit’ hier naar binnen te stappen. Bovenop het dak is een zwembad voor de gasten van het hotel, waaruit je tevens het uitzicht (inclusief een cocktail) kunt genieten.

Een busroute langs alle highlights

Het massale gebouw is er één van velen. Iets waar ik persoonlijk niet in thuis ben. Met de bus vervoer ik me daarom voor een route door het centrum. Onderweg stopt de bus op verschillende highlights, zoals het reuzenrad dat boven de gebouwen menigte uitpuilt en het natuurpark. Bij de toeristische plekken van de stad betaal je overal een entreeprijs en is het buitenlandse bezoekersaantal hoog. Het natuurpark is wederom niet te overzien qua grootte en een middagje hier vertoeven is daarom mogelijk. De benauwdheid neemt toe en het lijkt of ook de dieren daar last van hebben: we zien enkel een aantal vlinders, salamanders en vogels.

Singapore vanaf het water

Singapore vanaf het water

De stad doorlopen is voor één dag bijna niet te doen: er is ontzettend veel te zien en te doen. De Chinese wijk tot aan dé winkelstraat waar alle merken gefaciliteerd zijn. Om een andere blik te werpen op Singapore is meevaren met een bootje geen verkeerd idee: vanaf het water geniet je in alle rust. De schipper vertelt wat er links en rechts van je te zien is, waardoor je niet alleen de highlights ziet!

Gouden tip voor backpackers!

Persoonlijk ben ik niet van dat immense en het bezichtigen van grote, moderne gebouwen. Wanneer je hier langere tijd verblijft, is het leuk om het centrum te voet te verkennen. Voor het vertoeven van één dag in deze stad inclusief alle activiteiten die je kunt doen, is het vrij prijzig voor de gemiddelde ‘backpacker’. Wees daarom slim en zorg ervoor dat je van tevoren genoeg drinken en eten bij je hebt, zodat je daar in ieder geval niet te veel hoeft uit te geven.

Het ontdekken van onbekende plekjes in de wereld prikkelen mij om op avontuur te gaan. Het proeven van nieuwe gerechten en lokale producten en daarnaast het leren kennen van een nieuwe cultuur, inspireren mij. De wereld heeft ons zoveel te bieden en daar wil ik achter komen door te reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het liefst reis ik met een backpack en overnacht ik bij locals om de echte authenticiteit van een bestemming te leren kennen.

1 Comment

  1. Arinda Hoffland

    2 augustus 2016 at 05:26

    Hi Laura! Genieten van het uitzicht op het ‘schepenhotel’ (Marina Bay Sands) kan goedkoper. Zeg dat je een drankje gaat doen bij Cé La Vi (bar). Dan ben je gratis binnen! x Arinda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.