Vive Le Voyage

3 redenen waarom roadtrippen zonder navigatie beter is!

Roadtrippen zonder navigatie

Roadtrippen, een van de meest avontuurlijkste manieren om een land te leren kennen. Naar mijn mening ga je dan ook roadtrippen zonder navigatie! Natuurlijk zijn er altijd wel highlights die je wilt bezoeken. Maar zorg er dan wel voor dat je niet blind naar die highlights rijdt. Geniet vooral van de weg ernaartoe en omarm het onbekende die je anders misschien voorbij zou rijden. Hier geef ik drie redenen waarom je de navigatie beter thuis kunt laten. Stap met je beste maat de auto in. Raampje open, muziek aan en voetjes uit het raam. Lonely Planet in de ene hand en een kaart in de andere en gaan!

Kom in contact met de locals

Wanneer je langs de weg staat en twijfelt of je nou links of rechts moet, is het vragen aan een local het beste wat je kunt doen. Dit is niet alleen super handig, maar ook erg leuk. De meeste zijn vaak bereid om een leuk praatje te maken. “Waar komen jullie vandaan?” is een vraag die vaak gesteld wordt door locals en een leuk opstapje naar een gezellig gesprek.

Wanneer je graag van de massa wegblijft is het nog eens een pluspunt om met locals in contact te komen, want zij weten je vaak naar plekken te sturen, waar de massatoerist niet snel komt.

Verdwaal en geniet daarvan

Wanneer je puur van A naar B moet rijden en je zit onder tijdsdruk is verdwalen en rondjes rijden het meest frustrerende wat er op zo’n moment kan gebeuren. Wanneer je niet onder druk rijdt en je geen eindbestemming hebt, wordt dit opeens veel leuker! Dan sla je toch een keertje rechtsaf en dan weer linksaf en je ziet wel waar je uitkomt. Vaak zijn dit de plekjes waarvan je het gek vindt dat ze niet in de reisgidsen zijn opgenomen.

Avontuurlijk is het thema

Je kunt je vast wel voorstellen dat roadtrippen zonder navigatie best avontuurlijk is. Je hebt van tevoren geen idee op wat voor soort wegen je gaat rijden of op welke plekken je zult komen. De ene keer beland je op een stoere zandweg die je leidt naar een afgelegen strand. En de andere keer rijd je de top van een berg tegemoet met haarspeldbochten en vind je het beste uitzicht. Wanneer je gaat roadtrippen in een land waar wildkamperen is toegestaan, kun je het nóg avontuurlijker maken door gewoon je tentje op te zetten, waar jij vindt dat deze goed staat. Jij kiest waar jij je gasstelletje tevoorschijn haalt en met welk uitzicht je in slaap valt.

Nadat ik in 2011 terugkwam van mijn 9 maanden durende reis door Australië en Nieuw -Zeeland wilde ik meer. Sindsdien ben ik niet meer te stoppen en is mijn standaard verjaardagscadeau een vliegticket. Door mooie natuur wandelen, palmbomen en nieuwe culturen leren kennen maak je mij het gelukkigst. Hier deel ik mijn ervaringen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.