Vive Le Voyage

3 tips voor Nieuw Zeeland

Ga je binnenkort naar Nieuw Zeeland en weet je niet helemaal wat er precies allemaal te doen is? Hier mijn top 3 favoriete activiteiten in Nieuw Zeeland (allemaal op het zuidereiland):

Wandelen door het Abel Tasmanpark

abel tasman  abel tasman

Het Abel Tasman park is het mooiste natuurreservaat in Nieuw Zeeland. Het ligt aan de oostkust van het zuidereiland, en wordt vaak wel overgeslagen door de gemiddelde toerist. Dat is zo jammer want niets is mooier dan de natuur in dit park. Zorg dat je een paar dagen neemt om alles hier te kunnen doen, zoals kanoën & wandelen. Er zijn veel verschillende wandelpaden maar ook genoeg activiteiten op zee. Wij zijn met een boot afgezet op een eilandje en toen door het park teruggelopen naar het beginpunt, waar we 8 uur over hebben gedaan! Het is best een pittige wandeling, je moet wel in vorm zijn maar de uitzichten en natuur die je tegenkomt is echt waanzinnig.

abel tasman1 abel tasman

Zwemmen met dolfijnen in Kaikoura

dolfijn dolfijn

Kaikoura is een klein badplaatsje ongeveer 2 uur rijden van Christchurch. Op zich is er weinig bijzonders te doen maar het heeft een bijzondere trekpleister: de dolfijnen. Je kan hier zwemmen met dolfijnen in de open zee! De dolfijnen zijn niet getraind, worden niet gevoerd en volgen hun eigen weg. Jij wordt met een boot gedropt tussen de dolfijnen en kan dan een klein stukje met ze meezwemmen; ze zijn natuurlijk niet bij te houden, dus om ze toch geïnteresseerd te houden moet je heel harde geluiden maken onder water. Probeer dat maar eens met golven, dolfijnen om je heen en een mini snorkeltje. Ik kan niet anders zeggen dat dit de meest bijzondere ervaring was uit mijn leven. Echt doen.

dolfijn dolfijn

Lopen op de Franz Josef Gletsjer

franz josef franz josef

Hiken op een gletsjer is best eng en mag je nooit zonder begeleiding doen. De Franz Josef gletsjer is op zich niet de mooiste gletsjer die ik heb gezien maar het wandelen erop was wel een unieke ervaring. Het is best zwaar om op een gletsjer te lopen, je moet goed de leider volgen en opletten dat je niet in een spleet stapt, die zijn namelijk heel diep. Maar de ervaring, het uitzicht en de fun is het helemaal waard.

road trip

Geniet van dit prachtige land en have fun!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

3 Comments

 1. Arinda

  24 februari 2016 at 16:26

  Welke opties zijn er om de gletsjer op te gaan? Heb gehoord dat het tegenwoordig alleen met een helicopter mogelijk is… Wanneer was jij in Nieuw-Zeeland?

  • Mariska Munn-Schaap

   24 februari 2016 at 16:38

   klopt! ik heb net even gekeken en je kan nog steeds hiken, maar je moet wel gedropt worden met de helicopter. maakt het iets duurder maar wel een voordeel is dat je veel verder de gletsjer op gaat. dat is wel heel cool.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.