Vive Le Voyage

4 lokale markten in Kaapstad

markten in kaapstad

Veel en lekker eten, zelfgemaakte souvenirs, overheerlijke koffies of een lokale zanger. Dat zijn de markten in Kaapstad. Een leuke en gezellige manier om de locals van deze wereldstad te ontdekken! Ik heb vier markten voor je op een rij gezet, waarvan ik zelf heerlijk genoten heb.

4. MOJO market

De MOJO market is een binnenmarkt in het centrum van de wijk Seapoint. Een nieuwe markt die nog niet super bekend is bij publiek. MOJO is tevens een luxe hostel, dat boven de markt te vinden is. Voor backpackers die van meer luxe houden, is dit zeker een aanrader! De market beschikt over de hippe, nieuwste hapjes en drankjes van nu. Denk hierbij aan veganistische gerechten, maar ook aan latte art in de koffie en yoghurt bowls met verse granola. Je vindt hier ook kledingwinkels. In de avonden is het hier gezellig druk en met muziek op de achtergrond nuttig je aan de bar een alcoholische versnapering!

Tip: er is ook een Nederlandse kraam met kroketten (al dan niet gefrituurde kaaskroketten) en poffertjes.

Locatie: 30 Regent Rd, Sea Point, Cape Town, 8060, Zuid-Afrika

markten in kaapstad

3. The Old Biscuit Mill

Op een zaterdagmiddag snap je eindelijk waar alle jongeren zich settelen. Hier is het namelijk ontzettend druk met locals, maar vooral ook met backpackers en internationale studenten. Er wordt gezellig geborreld en de nodige hapjes worden genuttigd. Er staan veel leuke kraampjes waar je handgemaakte jurken, souvenirs en nog veel meer kunt kopen. De spullen die op deze markt verkocht worden zijn aan de prijzige kant, maar zeker een aanrader om eens heen te gaan.

Tip: op zaterdagochtend/-middag is het heel erg druk, ook met auto’s in de straat. Parkeer dus een stukje terug en wandel erheen om een lange wachttijd in de file te voorkomen.

Locatie: 375 Albert Rd, Woodstock, Cape Town, 7915, Zuid-Afrika

markten in kaapstad

2. Oranjezicht City Farm

Ben je op zoek naar een luxere markt in Kaapstad? De Oranjezicht City Farm is er één waar voornamelijk het wat rijkere segment op afkomt. Je kunt hier ongelofelijk veel en lekker eten bestellen, wat voor je neus bereid wordt. Op deze markt vind je dan ook voornamelijk eten en drinken. Er zijn enkele kraampjes waar je sieraden of planten kunt kopen. Deze markt is opgericht door Oranjezicht City Farm, dat letterlijk een stadsboerderij is in de wijk Oranjezicht. Ook deze boerderij is iedere dag te bezoeken en wanneer je vraagt voor een rondleiding aan één van de boeren, dan zullen ze deze met alle liefde geven. Ze zijn allemaal namelijk ontzettend trots op deze farm en verbouwen alle seizoensproducten van dat moment. Heb je zelf kinderen? Ook dan is een bezoek aan deze Farm een aanrader, want de kleintjes mogen van alles proeven en raden!

Locatie: Granger Bay Blvd, V & A Waterfront, Cape Town, 8051, Zuid-Afrika

markten in kaapstad

markten in kaapstad

1. Kalkbay Market

De nummer één markt die ik ontzettend leuk vind is de weekendmarkt van Kalkbay. Een halfuurtje rijden van het centrum van Kaapstad en dan vind je deze markt in een oude hal, aan de haven. De muurschildering komt je al tegemoet wanneer je erheen wandelt vanaf je parkeerplek. Het kan er druk en warm zijn, vooral in de zomer, dus vroeg in de ochtend gaan is zeker een aanrader. Niet alleen hebben ze hier leuke souvenirs, maar ook vrolijke veertjes die je in je haar kunt laten zetten, overheerlijke gerechten uit alle werelddelen en de meest fijne koffies. Ook staan er, bijna altijd, een of meerdere muzikanten op te treden. Laat ook een mooie tekening van jezelf maken door de tekenaar die daar rondloopt!

Tip: vertel de tekenaar dat je uit Nederland komt, en met name Nijmegen kent of daar woont, dan vertelt hij je de mooiste verhalen.

Locatie: Main Rd, Kalk Bay, Cape Town, 7975, Zuid-Afrika

markten in kaapstad

markten in kaapstad

Wil je jouw leuke dag beginnen óf afsluiten met heerlijke koffies, gebakjes en lunches? Lees dan hier 4 x leuke koffietenten in het centrum van Kaapstad.

Het ontdekken van onbekende plekjes in de wereld prikkelen mij om op avontuur te gaan. Het proeven van nieuwe gerechten en lokale producten en daarnaast het leren kennen van een nieuwe cultuur, inspireren mij. De wereld heeft ons zoveel te bieden en daar wil ik achter komen door te reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het liefst reis ik met een backpack en overnacht ik bij locals om de echte authenticiteit van een bestemming te leren kennen.

2 Comments

 1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  5 december 2017 at 17:09

  Wat leuk zeg! Wij waren helaas maar 1 dag in Kaapstad en hadden dus geen tijd voor lokale marktjes (behalve de food market op V&A). Hopelijk de volgende keer?! ;)

  • Laura

   7 december 2017 at 12:19

   Super leuk om te horen! :) Voor de volgende keer inderdaad zeker een aanrader.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.