Vive Le Voyage

Nice to meet you! 4x Sofie’s reisfavorieten

Zonsondergang-oude-stad-Dubrovnik

Vandaag zet ik de eerste stappen in mijn leven als reisblogger. Vanaf nu neem ik jullie mee in mijn reisverhalen. Maar voor ik echt begin, wil ik eerst mijn vier all-time reisfavorieten met jullie delen.

1. Rome en haar koffie

Waar vind je de beste koffie? Inderdaad: Italië. In maart 2017 ging ik samen met mijn liefde voor vier dagen naar Rome. Gelukkig kwamen wij goed voorbereid. Tot 12:00 uur ’s middags kun je daar zonder gêne een cappuccino bestellen, maar daarna kijken alle Italianen je met opgetrokken wenkbrauw aan. Ik bestelde dan ook gelijk een espresso. Waar je op het terras nog €3,50 betaalt voor een sterke bak, betaal je aan de bar maar €0,50. Keuze snel gemaakt én je ziet de experts hun werk doen. Na vier dagen stapten wij met een overdosis aan cafeïne het vliegtuig weer in.

2. Beste uitzicht over Kaapstad

In juli 2012 maakte ik samen met een vriendin – in een kleine, witte auto – een rondreis door Zuid-Afrika. De hoogtepunten van deze reis zijn zonder twijfel het bungeejumpen in Tsitsikamma en parachutespringen in Kaapstad. Het mooiste uitzicht over Kaapstad is toch echt vanuit de lucht. Ik zou beide voor geen goud nog een keer doen, maar het zijn momenten waar ik voor altijd met een grote glimlach op terugkijk.

3. From Dubrovnik with love

Ik had nooit gedacht verliefd te worden op een stad. Maar het is gebeurd: Dubrovnik heeft mijn hart gestolen. Het mooiste uitzicht over de oude stad krijg je vanaf de berg Srd. Je kunt er met een kabelbaan komen, maar daar moet je voor betalen. Met een (huur)auto kom je er met gemak en geniet je van een betoverend uitzicht. Verlaat de stad niet zonder een wandeling over de stadsmuren. Plan deze wandeling aan het eind van de dag. De stad ziet er met zonsondergang nog fantastischer uit.

Zonsondergang-oude-stad-Dubrovnik

Ben je dan toch in Kroatië. Dan is naast Dubrovnik de veelzijdige stad ‘Split‘ ook zeker de moeite waard.

4. Musicalgeweld in Londen

West End is – na Broadway – hét walhalla om musicals te bekijken. Londen heeft de mooiste theaters waar je zowel binnen als buiten je ogen uitkijkt. Het grote aanbod maakt de keuze niet makkelijker, dus doe alvast wat vooronderzoek. Ik ging met één doel naar Londen: ik moet Wicked zien. Check!

Volgende bestemming (on)bekend?

Mijn bucket list heb ik nooit uitgeschreven, maar in mijn hoofd weet ik precies waar ik nog allemaal heen wil. Naast het bezoeken van een aantal Europese steden als Brugge, Malaga en Boedapest staan er vooral een paar verdere bestemmingen op. Hierbij mijn ultieme top drie:

  1. Een rondreis met camper én vriend door Nieuw-Zeeland;
  2. Het Noorderlicht zien in Lapland;
  3. Genieten van de witte stranden van de Seychellen.

Hopelijk brengt 2018 mij naar een van deze bestemmingen en vormen die weer inspiratie voor nieuwe blogs!

Het liefst zou ik elke dag een nieuwe plekje op de wereld ontdekken. Of dit nu in Haarlem, Zuid-Afrika of Kroatië is. Zolang mijn camera en favoriete gezelschap er maar bij zijn! Naast reizen heb ik een grote liefde voor muziek, fotografie en alles waar water bij komt kijken – zonder snorkel ga ik niet op reis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.