Vive Le Voyage

4x koffie in het centrum van Kaapstad

koffie kaapstad

Als echte koffieliefhebbers slaan we niet graag leuke koffietenten over. Niet altijd de hipste, maar juist die waar net een extraatje de meerwaarde biedt. In Kaapstad ontdekten we extreem hippe koffietenten waar in de vroege morgen werkenden met hun voet buiten de deur hingen. Maar ook verrasten kleinschalige, net-niet moderne koffietenten onze smaakpapillen.

Het viel ons op hoeveel lekkere koffies ze in Kaapstad maken. Met dik, opgeklopt schuim in bijzondere vormpjes. Groen, rood en blauwe koffies, latte macchiato, flat white en ga zo maar door. Er ging bijna geen dag voorbij in drie maanden, de tijd die we in Zuid-Afrika verbleven, zonder een overheerlijke cappuccino. Absoluut genieten! In deze blog schrijf ik over vier koffietenten die ieder een eigen kenmerk bevatten en die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Let wel op: je vindt deze koffietenten in de binnenstad van Kaapstad, vooral van maandag t0t en met vrijdag dus lekker druk!

1.Truth coffee

Midden in het centrum van Kaapstad vind je Truth Coffee, een drukbezochte zaak in ook een drukke straat. Aan de buitenkant is de kleur zwart vooral wat je opvalt, maar eenmaal binnen wordt deze donkere tint nog meer in zijn waarde gebracht. Het is er donker en ergens doet het me denken aan Halloween. De bedieners zijn verkleed in duistere kleding. De koffiegeur kruipt meteen je neus binnen en het is dan ook niet te missen dat in deze zaak de koffie zelf wordt gebrand.

Truth Coffee is gelegen in 36 Buitenkant Street, Cape Town City

koffie kaapstad

koffie kaapstad

2. Batavia Coffee

Een van onze lievelings koffietenten is Batavia Coffee in de ‘famous’ wijk Bo-Kaap. Deze rustige koffietent wordt gerund door lieve vrouwen die op hun gemak de bestelling bij je op komen nemen. Helemaal achterin vind je een kleine patio waar je rustig kunt zitten en van de frisse lucht geniet. Vooral ontbijten kun je hier erg lekker én voor koffies natuurlijk!

Batavia Coffee is gelegen in 114 Church St, Cape Town City Centre

koffie kaapstad

3. Honest Chocolate

Een verborgen tuin waar de zon haar schaduwen achterlaat. Zodra je deze koffietent doorloopt, ontdek je een van de rustigste plekken in de binnenstad. Wat deze zaak ontzettend leuk en lekker maakt zijn de chocolade producten die ze door de hand-crafted old school methode ontwikkelen, wat inhoudt dat zij organisch geproduceerde producten met kwaliteit gebruiken. Fun, creativity en collaboration zijn de drie kenmerken die ze overal in terug laten komen. Je proeft de puurheid en kwaliteit overal in terug! Ontspan van de drukke straten van Kaapstad door in de tuin heerlijk te rusten.

Honest Chocolate is gelegen in 64A Wale Street Cape Town City Centre

koffie kaapstad

4. Nourish’d Café & Juicery

Ga je meer voor healthy smoothies? Dan is Nourish’d Cafe & Juicery optioneel. Deze bar in het centrum van Kaapstad hoort eigenlijk thuis op het strand in Bali, maar in deze straat heeft het zo zijn charmes. De versgemaakte smoothies zijn enorm vullend en zijn genoeg als lunch. Doordat deze bar nog vrij nieuw is delen ze geregeld zelfgemaakte bakkerspecerijen uit om te proeven.

Nourish’d Cafe & Juicery is gelegen in 63 Hof Street, Gardens Cape Town

koffie kaapstad

Tip voor nog meer koffie drinken in Kaapstad

Nog een aantal leuke tips voor koffies net buiten het centrum van Kaapstad:

Het ontdekken van onbekende plekjes in de wereld prikkelen mij om op avontuur te gaan. Het proeven van nieuwe gerechten en lokale producten en daarnaast het leren kennen van een nieuwe cultuur, inspireren mij. De wereld heeft ons zoveel te bieden en daar wil ik achter komen door te reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het liefst reis ik met een backpack en overnacht ik bij locals om de echte authenticiteit van een bestemming te leren kennen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.