Vive Le Voyage

De 5 leukste restaurants van Eivissa

Ibiza staat niet alleen bekend om zon, zee, strand en feesten, ook de vele restaurants waar je kunt genieten van de vangst van de dag, paella, tapas en nog veel meer lekkers zijn zeer geliefd. Leuke restaurants zijn te vinden in de authentieke dorpjes van het eiland maar ook in Ibiza stad, ook wel Eivissa genoemd en het oude gedeelte van Eivissa, Dalt Vila. Dit is mijn top 5.

Eivissa

Eivissa wordt gekenmerkt door haar typische  witte huizen, smalle straatjes, de jachthaven, het bruisende nachtleven en hele fijne tapas barretjes.

La Bodega

Voor heerlijke tapas en goede sangria in een typische Spaanse sfeer. Je kan zowel binnen als op het terras eten. Mijn voorkeur gaat uit naar het terras vanwege het mooie uitzicht op Dalt Vila. La Bodega ligt linksonder de ophaalbrug naar Dalt Vila. Als je van La Bodega naar de jachthaven loopt kom je verschillende cafés en cocktailbars tegen.

Tapas bij La Bodega

43 Tapas bar

Op 5 minuten lopen van Vara de Rey, het hart van Eivissa bevindt zich 43 Tapas bar. Een uitstekende plek voor tapas en cocktails. De uitgebreide kaart heeft voor ieder wat wils van Quesadilla’s, Boquerones tot curry sausage.

Dalt Vila

Dalt Villa is het historisch (oude) centrum van Ibiza gelegen op een berg in het zuidelijke gedeelte van Eivissa en wordt omsloten door prachtige stadsmuren uit de renaissance. Tussen alle doolhofstraatjes en trappen kun je makkelijk de weg kwijt raken, maar daardoor kom je juist wel op de mooiste plekjes. Je vindt hier veel boetiekjes en restaurants.

La Oliva

Een van de bekendste restaurants van Dalt Vila gelegen in het hart van het oude centrum. La Oliva heeft een uitgebreide Mediterranese kaart met een Aziatische touch. Denk aan tuna sachimi, vissoep, pasta’s, red schnapper of een entrecote.  De sfeervolle locatie van het restaurant in de oude straatjes van Eivissa maken de avond compleet.

La Oliva

El Olivo

De perfecte plek om te dineren in het hart van Dalt Vila. Geniet van de  zeer goede Spaanse of Franse keuken en ondertussen kijk ondertussen hoe alle toeristen door Dalt Vila flaneren en de straatartiesten hun kunsten laten zien.

Sa Rosada

Schuin tegenover La Oliva ligt op het kleine pleintje Sa Rosada. Een klein Spaans restaurants waar je warm welkom wordt geheten door de bediening. Hier kan je genieten van een uitgebreid kaasplateau, een bruschetta of tapas schotel. Als toetje is de chocoladetaart onweerstaanbaar. 

Restaurant Sa Rosado

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.