Vive Le Voyage

5x must do’s in Bali die zeker niet op je bucketlist mogen ontbreken

Tempel in Bali

Wie Indonesië zegt, zegt Bali. Bali is het paradijs, het pareltje van één van de vele eilanden van Indonesië. Het is hier 365 dagen per jaar prachtig weer, je kan lekker zwemmen in zee, tot laat een cocktail drinken buiten op een terras, winkelen en van de adembenemende uitzichten genieten. Ook staat Bali bekend om zijn vele rijstvelden, bezoek er daarom zeker een of meerdere met een local. Maar Bali heeft nog veel meer te bieden… ben je nieuwsgierig wat? Neem een kijkje met mij mee!

Rijstveld

Raften door wild water

Voor wie gek is op wat uitdaging is raften door de wilde rivier een te gekke activiteit. Je bent niet alleen in beweging met je armen, maar je ogen zijn ook voortdurend aan het werk. Nu vraag je jezelf vast af: ‘waarom moet ik dan raften in Bali, dat kan toch overal?!’ Dit omdat je langs mooie jungle-achtige uitzichten vaart en dit nergens zo groen is als in Ubud.

Tip: Ga raften bij Bali Sobek, hier word je goed begeleid door een grappige, maar professionele instructeur. Als kers op de taart glijd je vóór de finish van een vier meter lange waterval naar beneden. Adrenaline boost gegarandeerd!

raften in Bali

Zonsopgang en ondergang in Uluwatu

Voor de “niet zo – early birds” onder ons is dit zeker een uitdaging, maar ik kan je ervan verzekeren: het is zeker het je bed verlaten waard! Reis af naar Uluwatu, het uiterste zuiden van Bali, waar je de mooiste zonsopgang bekijkt. Maak vooraf een ontbijt wat je daar ter plekke kan opeten onder het genot van het opkomende zonnetje. Voor als je meer een avond mens bent, nip dan aan een Bintang (het favoriete biertje van de Balinezen, zoals wij Heineken kennen) en ga er ’s avonds op uit. Neem daarna nog een kijkje in de mooie Uluwtu tempel.

zonsopgang en ondergang in Uluwatu

Olifanten wassen en knuffelen

Ben je een echte dierenliefhebber? Dan wil je dit absoluut van je bucketlist af kunnen strepen! Hoe leuk is het om met olifanten te knuffelen? Heel leuk! Je kan ze wassen bij het National Park in Ubud. Hier worden de dieren beschermd en leven ze in vrije natuur, zonder dat er misbruik van de dieren wordt gemaakt. Deze vrolijke viervoeters zie je van heel dichtbij en met de tropische sfeer die er hangt is dit al een beleving op zich.

Olifanten wassen in Bali

Onderwaterwereld

Aan de oostkust van Bali bevindt zich (in het plaatsje Tulamben), een aantal meters onder het water, een groot scheepswrak waar je naartoe duikt. Hoe gaaf is dat?! In deze schitterende onderwaterwereld vind je veel kleurrijke vissen, van groot tot klein. Ze zijn stuk voor stuk uniek en fotogeniek. Je wordt goed begeleid door een professionele Balinese duik instructeur en wordt meegenomen naar de leefomgeving van Nemo. Deze prachtige ervaring wil je zeker niet missen en maakt jouw reis in Bali compleet!

Duiken in Bali

Ben je razend enthousiast geworden? Neem dan zeker een kijkje bij deze tips hoe je als local Bali kan verkennen.

Ik ben een vrolijke, enthousiaste levensgenieter die dol is op reizen. Italië heeft m'n hart verovert, niet alleen vanwege de Italiaanse keuken, maar ook vanwege de prachtige landschappen, de sfeer, het heerlijke klimaat en de vriendelijke locals. Verder vind ik het belangrijk om tijd te spenderen met dierbaren zoals familie en vrienden, leer ik graag nieuwe dingen kennen, kan ik moeilijk stilzitten en sta ik open voor elke opportunity die ik krijg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.