Vive Le Voyage

5x onontdekt Parijs

Parijs is een geweldige stad, waar ik ieder jaar wel naar toe wil. Dit komt door alle bezienswaardigheden, de toffe musea, de sfeervolle straatjes, de pleinen, de tuinen, het eten, de wijn, de winkels. Parijs is gewoon een topbestemming voor toeristen! Jaarlijks bezoeken ongeveer 25 miljoen toeristen de stad van de romantiek. De cliché plekken zijn natuurlijk de moeite waard, maar die hebben de meeste mensen allemaal al wel een keertje gezien. Als je de stad van de liefde bezoekt met je geliefde dan ga je al de romantische plekjes bezoeken. De stad van bovenaf bekijken is ook super leuk, maar dat doe je ook niet meerdere keren op je tripjes.

Wat is nou echt heel leuk om te doen als je al een aantal keer in Parijs geweest bent? Hier mijn vijf favoriete onontdekte plekjes van Parijs!

1. Rue Cremieux

Bekijk de mooiste straat van Parijs! Dit is een rustig straatje in het drukke Parijs, waardoor je het gevoel hebt even in een dorp te zijn. Het is een unieke straat met kleurrijke huizen en bloemen.

Rue Cremieux

2. Sainte Chapelle

De kapel bestaat uit een beneden- en een bovenkapel en het is een meesterwerk van kerkelijke architectuur. Deze kapel heeft zeer grote glas in loodramen. Het binnenvallende licht zorgt voor een mozaïek van kleuren. Super mooi!

Saint Chappelle

3. Versailles

In de nabijheid van Parijs ligt het kasteel Versailles met prachtige tuinen. De tuin van het kasteel van Versailles is de grootste Franse tuin ter wereld. Met een oppervlakte van maar liefst 815 hectare is het zelfs de grootste aangelegde tuin ooit. Omdat er zoveel te zien is, kost het bezoeken van Versailles je wel een hele dag.

Versailles

4. De moskee van Parijs

De moskee van Parijs is een hele mooie moskee in Quartier Latin. Behalve een gebedsruimte is er ook een bibliotheek, tuin, theesalon en hammam. De stad Parijs schonk de moskee aan de islamitische gemeenschap ter nagedachtenis van de vele moslimsoldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog gesneuveld waren. De Moskee van Parijs is één van de grootste moskeeën van Europa.

Grande Mosque

5. Jardin des Tuileries

Jardin des Tuileries is een mooi park in het centrum van Parijs. Het park bevindt zich tussen het Musée du Louvre en Place de la Concorde. In Jardin des Tuileries vind je veel beeldhouwwerken en moderne beelden. Overal in het park staan losse stoelen die je kunt gebruiken om ergens in het park te gaan zitten.

Jardin des Tuileries

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.