Vive Le Voyage

6 redenen voor een bezoek aan Alicante

Bezoek aan Alicante

Voor velen is Alicante de start van een zonnige vakantie aan de Costa Blanca. Na aankomst op het vliegveld reizen de meesten direct door naar Benidorm, Altea of Albir, zonder een bezoek aan Alicante. Terwijl Alicante vanwege zijn ligging en diversiteit een perfecte bestemming is voor een weekendtrip of om je vakantie aan de Costa Blanca te beginnen. Wil je weten waarom jij een bezoek aan Alicante moet brengen? Ik heb zes redenen op een rij gezet.

Dwalen door de fotogenieke wijk El Barrio de Santa Cruz

Smalle straatjes, kleurrijke huizen en fleurige bloempotten die de muren versieren. Dit is El Barrio, één van de oudste en mooiste volkswijken van Alicante. El Barrio is de perfecte plek om te dwalen en mooie foto’s te maken. Bij iedere straat die je inslaat is het namelijk een verrassing wat je tegen gaat komen. Voor de pittoreske huizen die vaak betegeld zijn met de mooiste mozaïeken zitten de locals te genieten van de zon en rust die deze wijk uitstraalt. Omdat het een autovrije wijk is, kan je er makkelijk en rustig ronddwalen. Het is af en toe wel een klim omdat de volkswijk in een hoger gedeelte van Alicante ligt. Dit maakt het gelijk wel de perfecte plek voor de meest kleurrijke foto’s en vergezichten over de stad.

Slenteren door de Mercado Central

In iedere Spaanse stad vind je een overdekte markthal, ook wel Mercado. Hier kan je naast groenten, fruit, vlees en vis ook lokale lekkernijen kopen. In het centrum van Alicante bevindt zich de Mercado waar je, verspreid over twee verdiepingen, alle mogelijke etenswaren kan vinden. Als je trek hebt gekregen van al het lekkers, wandel dan naar één van de barretjes op de begane grond waar ze de lekkerste pincho’s verkopen. Op het plein voor de Mercado zitten een aantal cafés waar je tussen de locals kan genieten van een café con leche. Vanaf de Mercado kan je gemakkelijk andere plekken van Alicante bezoeken door de metro te pakken.

Bezoek het Castillo de Santa Barbara

Op de berg Benacantil ligt aan de rand van Alicante op 166 meter hoogte het kasteel Castillo de Santa Barbara. Het kasteel kent een rijke geschiedenis en heeft onder meer dienst gedaan als gevangenis. Sinds 1963 is het kasteel toegankelijk voor het publiek en je kunt er meer te weten komen over de geschiedenis van het kasteel en de omgeving. Het is een aardige klim om het kasteel te bereiken. Helemaal op een warme Spaanse dag, maar gelukkig heeft men twee liften aangelegd. Deze liften kan je bereiken via de wandeltunnel Calle Jovellanos. Eenmaal boven aangekomen wacht een schitterend uitzicht over de stad en de kustlijn.

Zonnen op het strand

Doordat Alicante direct aan zee ligt is het een ideale bestemming om niet alleen te genieten van de stad, maar ook te ontspannen op het brede zand strand. Playa del Postiguet is het 900 meter lange zandstrand van Alicante, aan de voet van de berg Monte Benecantil ligt. In de ochtend is het hier al gezellig druk met sporters die in de middag worden afgelost door de zonaanbidders die naar het strand komen. Op een aantal plekken verhuren ze ligbedden en parasols en aan de rand van het strand bevinden zich een aantal restaurants waar je met uitzicht op zee een kop koffie kan drinken, lunchen of dineren. Geef je de voorkeur aan een rustiger strand, pak dan de metro naar het dorpje San Juan dat op twintig minuten rijden ligt. Het strand is hier nog breder dan in Alicante en wordt voornamelijk bezocht door de locals. Dit maakt het een perfecte plek voor een ontspannen dag op het strand.

Flaneren over de boulevard

Explanada de Espana is de boulevard van Alicante. Vanaf de haven tot aan Canalejas Park kan je hier wandelen over de mooi aangelegde boulevard omgeven door tientallen palmbomen. Van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond is het hier gezellig druk met toeristen en locals. Op een aantal plekken staan houten stoeltjes op de boulevard waar de lokale bevolking bij elkaar komt. Je kan hier natuurlijk ook zelf plaatsnemen om te genieten van de mooie boulevard en de mensen die voorbij wandelen. Langs de boulevard bevinden zich ook diverse restaurants en cafés waar je kan genieten van een verkoelend drankje. Dit is met name in de zomermaanden geen overbodige luxe, want dan kan het erg warm zijn in Alicante.

Breng een bezoek aan Benidorm

Op circa 45 kilometer rijden ligt Benidorm. De stad die in de verte te herkennen is aan de tientallen torenhoge flatgebouwen en hotels, en waar je met name in de zomermaanden in het centrum bijna struikelt over de toeristen. In de wintermaanden is het stukken rustiger en kom je voornamelijk gepensioneerden tegen die er overwinteren. Als je het centrum uitloopt en de boulevard volgt richting Finistrat (het strand heet Poniente) dan kom je al snel in een rustiger gedeelte van Benidorm. Naast gezellige en goede restaurants vindt je hier ook mooie brede zandstranden. De stranden zijn hier breder en rustiger dan in het centrum wat het een ideale plek maakt. Heb je geen auto tot je beschikking en wil je een dag naar Benidorm, pak dan de tram vanuit Alicante die je in een circa een uur naar Benidorm brengt.

Breng jij binnenkort een bezoek aan Alicante? Lees dan ook het blog de mooiste dorpjes van de Spaanse Xaló vallei.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.