Vive Le Voyage

7 aanraders voor je citytrip naar Bonn

Citytrip naar Bonn

Bij een citytrip denk je niet gelijk aan Bonn, jammer. De voormalige hoofdstad van West-Duitsland is namelijk heel veelzijdig. De inwoners van Bonn hebben over de 170 verschillende nationaliteiten en het is een echte studentenstad. Er is voor iedereen wat te doen. De ligging aan de Rijn zorgt voor extra plezier. Ik geef je zeven aanraders voor je bezoek aan Bonn.

1. Het Kurfürstliches & Poppelsdorfer Schloss

Al wandelend door de binnenstad van Bonn valt het Kurürstliches Schloss gelijk op. Het voormalige paleis is ontworpen door de Zwitserse architect Enrico Zucalli. Tegenwoordig is het in gebruik door de universiteit van Bonn. Ga even naar binnen en loop door de hallen om de sfeer te proeven. Zie jij jezelf hier al studeren? Populair bij mooi weer is het nabijgelegen park: De Hofgarten.

Wandel vanaf het Kurfürstliches Schloss over een lange laan met eeuwenoude kastanjebomen naar de volgende bezienswaardigheid, het Poppelsdorfer Schloss. Het kasteel is tevens eigendom van de Universiteit van Bonn. Kom tot rust in de omliggende tuinen en bezoek zeker de bekende Botanischer Garten met meer dan 8000 plantensoorten.

Volg de 2 kilometer lange wandelroute langs de bezienswaardigheden van Bonn

2. Kunsthoofstad, cultuurliefhebbers genieten op Museumsmeille

In de jaren 90 van de vorige eeuw is de Duitse regering verhuisd van Bonn naar Berlijn. Gevolg was dat veel grote gebouwen leeg kwamen te staan. Er is een goede oplossing gevonden door in deze gebouwen musea te vestigen. Bonn heeft nu de reputatie van kunsthoofdstad. De twee belangrijkste musea van Duitsland zijn Kunstmuseum Bonn en de Kunst-und austellungshalle der Bundesrepublik Deutschland.

Ongeveer 3 kilometer vanaf het centrum vind je Museumsmeille. Hier zijn de meeste musea gevestigd zijn. Neem de Stadtbahn om er snel en comfortabel te komen. Alle musea zijn van dinsdag tot en met zondag geopend.

3. De beroemdste inwoner van Bonn, Beethoven

Bonn heeft als bijnaam Beethovenstad. In het centrum van Bonn vind je op Bonngasse 24-26 het geboortehuis van componist Ludwig Beethoven. Het is een prachtig huis in barokke stijl, waar hij in 1770 is geboren. Tegenwoordig is het zowel een museum als een cultuurinstituut. Kom alles te weten over het werk en leven van Beethoven. Breng een bezoek aan het wereldwijd bekende Beethovenfest. Dit jaar vindt het plaats van 8 september 2017 tot 1 oktober 2017.

Bezoek het geboortehuis van Beethoven

4. Shoppen in de  autovrije  binnenstad

Shoppen in Bonn is aangenaam en gezellig door het gevarieërde aanbod en het autovrije centrum. Blikvanger is het Altes Rathaus gebouwd in rococostijl op de Bonner Marktplatz. Ben je hier op zaterdag? Bezoek dan de markt met een ruime keuze aan verse producten. Zomers is dit een fijne terras locatie.

De inwoners van Bonn winkelen graag in de Bonngasse, de Poststraße, de Remigiusstraße, de Friedrichstraße en de Sternstraße. Loop vooral de vele kleine zijstraten in voor bijzondere vondsten en winkeltjes met lekkernijen. Slenter door de mooie steegjes, bewonder de prachtige vakwerkhuizen en ga eten bij een trendy restaurant.

5. Bezoek Boekhandel Thalia

Wat je gezien moet hebben is Boekhandel Thalia, gevestigd in de voormalige bioscoop Metropol, Markt 24, Bonn. Er is een waanzinnige keuze aan boeken en cadeau artikelen verdeelt over vier enorme etages. De bioscoopsfeer is bewaard gebleven evenals de art-deco stijl. Pak een boek van interesse en blader het door al zittend op een bioscoopstoel.

De Munsterkerk is één van de oudste kerken van Duitsland

6. Romantiek langs de Rijn

Vooral in de lente en de zomer is het goed toeven langs de oevers van de Rijn. De relaxte sfeer van de stad ervaar je hier volop. Maak een wandeling langs de Rijn en geniet van de groene omgeving. Heb je dorst gekregen? De leukste Biergartens zijn te vinden in de nabijheid van de Rijn. Wil je ontspannen op het water? Stap dan aan boort van een rondvaartboot.

7. Actief in de groene omgeving van Bonn

Stadspark Rheinaue werd in 1979 aangelegd voor de nationale tuinshow. Nu is het een favoriete plek om te recreëren. Het grote park van 160 hectare ligt in het hart van de stad. Je kunt het gemakkelijk te voet of per fiets ontdekken. De Japanse tuin en rozentuin zijn een bezoek waard. Voor lange wandelingen ga je naar het Siebengebirge waar de natuur en vergezichten schitterend zijn. De wandelpaden zijn goed en onderweg kun je mooie bezienswaardigheden tegenkomen.

Ervaar de diversiteit van Bonn op een mooi plek gelegen aan de Rijn

 

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.