Vive Le Voyage

8 redenen om São Tomé toe te voegen aan je bucket list

8 redenen om São Tomé toe te voegen aan je bucket list

#1 I found paradise

Het is lastig te negeren dat São Tomé een paradijselijk eiland is! Het eiland is omringt door prachtige stranden met helderblauw water en een ontelbaar aantal palmbomen. Naast de prachtige stranden bestaat het grootste deel van het eiland uit tropisch regenwoud. In deze prachtige groene omgeving leven verschillende communities die leven van de landbouw samen met honderden kleurrijke vogels. Alleen om deze reden al zou São Tomé toegevoegd moeten worden aan jullie bucket list.

#2 Vriendelijke mensen

Vanaf het moment dat ik aankwam op de bestemming heb ik mij thuis gevoeld op São Tomé, dit is volledig te danken aan de vriendelijke bevolking. De Santomezen zijn vrolijke en extreem behulpzame mensen. Op de eerste dag kreeg ik een lekke band en werd meteen geholpen door voorbijgangers. Ondanks dat de bevolking arm is, zijn ze erg vrijgevig. Iets waar wij allemaal veel van kunnen leren.

#3 Er leven veel schildpadden

Dit is misschien een reden die ik voornamelijk zelf belangrijk vind omdat schildpadden mijn favoriete dieren zijn, maar ik kan iedereen verzekeren dat als je ze van dichtbij hebt gezien je schildpadden ook zeker als een belangrijke reden ziet om São Tomé te bezoeken. In de wateren rondom São Tomé leven verschillende soorten schildpadden die hun eieren leggen op de stranden van São Tomé. Ik heb mogen meemaken hoe deze baby schildpadjes richting de oceaan kropen.

#4 Het leven op São Tomé is goedkoop

Vliegtickets naar São Tomé zijn vrij prijzig maar het leven op São Tomé is verder erg goedkoop. Uiteten kan voor minder dan €10,00 en een nationaal biertje van een halve liter kost rond de €1,50. Omdat het land nog niet toeristisch ontwikkelt is, zijn er nog weinig plekken waar entree voor gevraagd wordt. De oude plantages zijn allemaal gratis te bezoeken en voor geen enkel strand wordt entree geld gevraagd.

#5 Het is er veilig

Er zijn veel oordelen dat reizen naar Afrika onveilig is, maar dit gaat niet altijd op. São Tomé is een veilig land en tijdens mijn verblijf van negen weken heb ik mij niet een keer onveilig gevoeld. Wel wil ik adviseren om bij het bezoeken van verlate stranden niet teveel kostbare spullen mee te nemen. Ondanks dat ik mij veilig voelde moet je het natuurlijk niet uitlokken.

#6 Perfecte duiklocatie

In de wateren rondom São Tomé leven veel verschillende dieren. Zo leven er verschillende haaien, dolfijnen, walvissen en zoals ik al zei schilpadden. Op het eiland zijn verschillende duikscholen gevestigd, waaronder in de eerste baai bij het vliegveld een PADI duikschool.

#7 De markt

Bijna elke dag is er een markt in het midden van de binnenstad. Dit is een perfecte manier om in aanraking te komen met het dagelijkse leven van São Tomé en het is daarnaast ook ontzettend leuk. Verschillende vruchten en groentes, kleurrijke vissen en zelfs haaien en mijn absolute favoriet de prachtige gekleurde stoffen waar de vrouwelijke bevolking zich vaak ook in kleed, zijn te vinden op deze dagelijkse markt.

#8 Een puur eiland

Een van de belangrijkste redenen voor mij was dat São Tomé nog niet is ontwikkelt op toeristisch gebied en geen bestemming is voor massatoerisme. Het eiland is erg ongerept en puur en dit maakt het eiland een van de mooiste plekken waar ik ben geweest.

Ik hoop jullie voldoende te hebben overtuigd om São Tomé toe te voegen aan jullie bucket list. Hebben jullie bestemmingen die hoog op jullie bucket list staan? Laat het me weten!

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

1 Comment

  1. Ellen

    23 juni 2017 at 08:24

    São Tomé staat erop !!!
    Elba staat ook op mijn lijstje evenals Sicilië !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.