Vive Le Voyage

8x waarom jij op kampeerreis moet door Afrika!

Kampeerreis Afrika

Een tentstok van de buren vliegt rakelings langs mijn hoofd. Wat volgt is gevloek in een andere taal. Gelukkig zijn wij niet de enige met twee linkerhanden, zie ik Isabel denken. En dat schept een band. Een internationale groepsreis zorgt voor veel mooie en hilarische momenten, die je samen met je reisgenoten deelt. Waar je vandaan komt maakt niet uit. Het mooie is dat iedereen één ding gemeen heeft: een passie voor reizen. Wat is er zo bijzonder aan een internationale kampeerreis door Afrika?

1. Alles is perfect geregeld

Hoe moeten we rijden? Wat gaan we eten? Welke excursies zijn er te doen? Het mooie is dat je je over dit alles geen zorgen hoeft te maken. Alles is al geregeld. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je ’s ochtends vroeg met een goed humeur (lastige combi) in de truck zit. En natuurlijk dat de wijnvoorraad dagelijks up-to-date is.

Kampeerreis Afrika

2. Brede kennis bij de guides

Onze begeleiding bestond uit twee guides; een chauffeur en een gids. Hun brede kennis van de natuur en cultuur in Afrika, gaf een extra dimensie aan de reis. Ook wisten zij werkelijk alles van de dieren die wij onderweg tegenkwamen. Toch handig wanneer je in het wild een onschuldige kleine slang ziet, maar dit een gevaarlijke ‘Mozambique spitting cobra’ blijkt te zijn…

Kampeerreis Afrika

3. Reisdagen in de truck

De reisdagen zijn een sociaal onderdeel van je reis. De truck wordt dan ook een begrip en er onstaat een soort eigen cultuur. Je kunt er kaarten met reisgenoten, muziek luisteren, een boekje lezen of je slaap inhalen… Ook zorgt het voor veel gedenkwaardige momenten. Zo kregen wij een lekke band middenin Etosha National Park. Deze moest vervangen worden en zodoende stonden wij met z’n allen op de uitkijk of er geen leeuwen aankwamen…

Kampeerreis Afrika

4. Kom in aanraking met andere culturen

De internationale sfeer zorgt ervoor dat je in aanraking komt met andere culturen. Vanaf dag één ontstond er dan ook een echte reissfeer. Zo zaten wij bijvoorbeeld bij een stel dat verschillende projecten in Mozambique had opgezet. Voor anderen was deze reis door Afrika weer onderdeel van hun wereldreis. De groepen was vrij divers, wat uiteraard mooie verhalen opleverden bij het kampvuur.

Kampeerreis Afrika

5. Friends for life

Ok, dit is misschien wat overdreven. Maar feit is wel dat je in een korte periode een hechte band opbouwt met je reisgenoten. Wat resulteert in groepsapps en een Facebookgroep vol met foto’s . Het is een reis die je niet snel vergeet. Dus mocht je ergens in de wereld bij iemand de buurt zijn, dan is het altijd leuk om herinneringen met elkaar op te halen.

Kampeerreis Afrika

6. Goede test voor je relatie

Half 6 de wekker, snel ontbijten, tent afbreken en je goede humeur behouden. Hoewel alles geregeld is, is er dagelijks een strakke planning. Mocht je met je partner gaan, dan is dit een goede test voor je relatie. Overleef je deze reis, dan zit het goed… Nee zonder gekheid, de eerste dagen zijn even wennen maar daarna zit je helemaal in de flow!

Kampeerreis Afrika

7. Feestdagen die je niet snel vergeet

Wij reisden rondom kerst en oud en nieuw. Hier werd dan ook extra aandacht aan besteed tijdens de reis. De eettafel van de schoonfamilie verruilden wij voor een ‘braai’ met cadeautjes op de camping in Namibië. Ook oud en nieuw vierden wij ergens op een campside in the middle of nowhere. Dit zijn bijzondere momenten die je niet snel vergeet.

Kampeerreis Afrika

8. Beste manier om Afrika op budget te ontdekken

Een georganiseerde kampeerreis is ontworpen om met een beperkt budget toch een mooie Afrika reis te kunnen maken. Het is een strak schema, maar wat je in de weken allemaal ziet maakt alles meer dan goed! Het internationale gezelschap, de avonturen en de ‘reisflow’ waar je gelijk in terechtkomt… Al deze dingen zorgen ervoor dat het een reis is om nooit te vergeten.

Enthousiast geworden? Peri Peri Reizen biedt avontuurlijke, duurzame én goedkope reizen door Afrika aan. 

Pim houdt van muziek, sport en reizen. Graag combineert hij dit door van zoveel mogelijk muziek luisteren een sport te maken op reis. Volg zijn reisverhalen via ViveLeVoyage!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.