Vive Le Voyage

8x wat te doen in Vietnam

wat te doen in Vietnam

Dit zijn dé 8 meest gave dingen die je in Vietnam moet doen! Vietnam is een geweldig land. Grote steden, stranden, natuur, historie, een prima klimaat, gastvrije bevolking en het overheerlijke eten. Dit alles maakt Vietnam een populaire bestemming. Daarnaast is reizen in Vietnam goedkoop!

Maar wat ga je allemaal doen in Vietnam? Ik heb mijn top 8 samengesteld van de dingen die je niet mag overslaan in Vietnam.

1. Een trektocht in Sapa

Sapa is een gebied in het noorden van Vietnam, dicht tegen de Chinese grens aan. Sapa is dé perfecte plaats om een trektocht te maken. Je kunt er pittige meerdaagse trekkingen ondernemen, maar ook voor minder fanatieke wandelaars zijn er genoeg opties. Tijdens de trektocht kun je genieten van prachtige vergezichten en oneindig veel rijstvelden. Ik heb zelf een tweedaagse trektocht gedaan met een overnachting bij de lokale bevolking. Dat was geweldig!

2. Bezoek Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en veel reizigers beginnen hun reis in deze bruisende stad. De stad is strategisch gunstig gelegen in het noorden van Vietnam en is de perfecte uitvalsbasis voor excursies naar Sapa of Halong Bay. Hanoi is een bruisende stad waar veel te doen en te zien is. Je hoeft je er geen seconde te vervelen. Old Quarter, Hoi Kiem meer, Womens Museum en de Hoa Lo Prison mag je niet overslaan!

Wat te doen in Vietnam

3. Halong Bay

Halong Bay is de perfecte plaats voor het maken van een onvergetelijke cruise. In het noordwesten van Vietnam ligt dit prachtige Halong Bay. In deze baai vind je ongeveer 2000 rotsen die uit de zee komen. Het is terecht de meest bezochte toeristische trekpleister van Vietnam. Het is er werkelijk prachtig! Je waant je in een decor uit een film. Cruisen kan vanaf een halve dag tot meerdaagse tochten.

4. War Remnants museum

War Remnants Museum is één van de vele oorlogsmusea in Saigon / Ho Chi Minh. Buiten het museum staan vliegtuigen en tanks opgesteld. Het museum zelf is groot, overzichtelijk en ingedeeld in verschillende thema’s. Veel informatie in dit museum is in het Engels. Verder bevat het feiten en foto’s over de Vietnamoorlog die de meeste mensen niet kennen. Hier leer je meer over Agent Orange en de clusterbommen. Echt heel erg indrukwekkend en interessant!

Wat te doen in Vietnam

5. Beklim de Waterberg

De Marble Mountains, ook wel Marmerbergen, bestaan uit marmer en zandsteen. In totaal zijn er vijf marmerbergen te vinden in de moderne stad Danang in Centraal-Vietnam. Iedere berg heeft een eigen element, gevormd door de kosmos: vuurberg, houtberg, metaalberg, aardeberg en waterberg.

6. Hoi Chi Minh /  Saigon

Saigon bestaat officieel niet meer. In 1976, toen Noord Vietnam en Zuid Vietnam werden herenigd, is de officiële naam van deze stad namelijk veranderd in Ho Chi Minh. In de volksmond is Saigon echter wel de meest gebruikte naam. Saigon is de grootste stad van Vietnam en is leuk om te bezoeken. Shoppen in district 1 op de Ben Thanh markt, goedkoop bier en cocktails drinken. Maar ook Street Food tours, Bitexco Financial Tower, De Notre Dame Kathedraal en het postkantoor zijn toffe dingen om te bezoeken.

Wat te doen in Vietnam

7. Kruipen door de Vietcong tunnels

Een van de dingen die jaren op mijn bucketlist heeft gestaan, is door de Vietcong tunnels kruipen. Voor mij was het bezoeken van deze tunnels de ultieme manier om een beter gevoel te krijgen bij de Vietnamoorlog en hoe de Vietcong destijds gestreden heeft. De plaats die ik bezocht heb, (waar ook de meeste toeristen deze tunnels bezoeken) ligt in de buurt van Saigon/Ho Chi Minh en dat zijn de Cu Chi tunnels. Ik vond het super gaaf en indrukwekkend om door de tunnels te kruipen.

8. Ho Chi Minh – Saigon en de Vietnamoorlog

Saigon / Ho Chi Minh is de stad waar je nog steeds op die plekken kunt staan, waar de bekende foto’s van de Vietnamoorlog gemaakt zijn. Foto’s die de hele wereld overgegaan zijn en wereldberoemd zijn. Vandaag de dag zijn dit echter plekken die je rustig voorbij kunt lopen, maar door je te realiseren welke verhalen zich daar afgespeeld hebben, zijn het echt bijzondere plekken. Het Burning Monk Monument en Het “Geheime CIA Gebouw” moet je bezocht hebben. Het zijn plekken waar je kippenvel krijgt.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

2 Comments

 1. Yvonne

  25 april 2017 at 21:43

  De waterberg… ik had er echt nog nooit van gehoord en dus meteen maar even ge-googeld… staat nu genoteerd voor een toekomstig bezoek aan Vietnam. Die tunnels sla ik alleen echt over… ik vond de piramides in Egypte aan de binnenkant al behoorlijk claustrofobisch, dus die tunnels ga ik echt niet overleven.

  • Marieke Willems

   7 mei 2017 at 15:32

   Hoi Yvonne, die tunnels zijn wel echt indrukwekkend en ze hebben er heel erg veel uitgangen in gemaakt, waardoor je zelf kunt bepalen hoe lang je erin wilt kruipen. Ik vond het wel erg bijzonder om te doen. De waterberg is zeker leuk om te beklimmen. Vietnam is gewoon een erg leuk land, met ook erg lekker eten! groetjes Marieke

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.