Vive Le Voyage

9x mooie fotoplekken in Iran!

Wat zijn de mooiste fotoplekken in Iran? Mijn twee passies zijn reizen en fotografie en deze zijn natuurlijk mooi met elkaar te combineren. Iran is een zeer fotogeniek land! Helaas heeft Iran een serieus imagoprobleem, want Iran is een echt uniek en super mooi land met een ongekend gastvrije bevolking.

1. Nasir al Molk moskee, Shiraz

Deze moskee heeft een prachtig geheim wat je van buiten niet ziet. Iedere ochtend schijnen de stralen van de zon door de talloze glas-in-lood ramen en verandert de ruimte in een magisch kleurrijk schouwspel. Adembenemend mooi! In het echt is het zelfs nog mooier dan op de foto’s.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2. Aran Va Bidgol moskee, Aran Va Bid Gol

Deze moskee is echt zo mooi en uniek. De kleuren en het mozaïek zijn geweldig en niet te vergelijken met andere moskeeën in Iran of ergens anders ter wereld. Aran Va Bid Gol ligt op 15 km vanaf Kashan en de moskee ligt centraal in dit plaatsje en kun je niet missen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

3. De bazaars

Het maakt niet uit in welke stad je een bazaar bezoekt, ze zijn namelijk allemaal even mooi. Voor mij symboliseren de bazaars de schoonheid van Iran. Hier tref je de winkeltjes, de mensen, de kleuren en de geuren aan en dit alles in overvloed.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

4. Bruggen, Esfahan

De bruggen over de Zayandeh rud rivier zijn een grote attractie van Esfahan. De Si-o se pol en de Pol-e Khaju zijn de aanraders! Een groot deel van het sociale leven van de Iraniërs speelt zich af rond de bruggen, vooral in de avond. Pak deze ervaring mee! Mooiste is als er water in de rivier staat, dus (in 2016) mei/juni.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

5. Naqsh-e Jahan plein, Esfahan

Het enorme Naqsh-e Jahan (ontwerp van de wereld) plein verrast zelfs de meest bereisde reiziger. Dit centrale plein is omringd door de bazaar, het Ali Qapu paleis en de prachtige moskeeën Lotfallah en de Masjed-e Jameh. Het is een van dé iconische plekken in Iran. Het is na het Plein van de hemelse vrede in Beijing het grootste plein ter wereld.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

6. De Hammam-e Sultan Mir Ahmad, Kashan

Hamam-e Sultan Mir Ahmad is een prachtig voorbeeld van een Iraanse badhuis, ongeveer 450 jaar geleden gebouwd. Dit badhuis is werkelijk prachtig beschilderd en ingericht. Vergeet ook niet om de lichtkoepels op het dak te bekijken en te fotograferen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

7. De mensen

De mensen in Iran zijn vriendelijk en gastvrij! Het is dan ook heel gemakkelijk om foto’s van Iraniërs te maken. Vergeet alleen niet om het eerst even te vragen, zodat ze bijvoorbeeld even de hoofddoek recht kunnen trekken. Vervolgens poseren ze graag en uitgebreid voor je. Iraniërs zijn ijdele mensen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

8. Masjed-e Agha Bozorg, Kashan

Indrukwekkend groot en meestal ook erg rustig kenmerken deze moskee. Bijzonder dat je bij zo’n toeristisch hoogtepunt foto’s kunt maken met helemaal niemand op de foto. De ligging is ook goed tussen alle kronkelige straatjes van het oude Kashan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

9. De weg tussen Esfahan en Kashan

Tussen Esfahan en Kashan ligt een prachtig gebied. Eindeloze wegen en bergen op de achtergrond en je komt er weinig mensen tegen.

 SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lees hier meer waarom Iran een ontzettend leuk en interessant land is om te bezoeken. En vergeet niet om Shiraz te bezoeken als je in Iran bent!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.