Vive Le Voyage

Abel Tasman, prachtig stukje Nieuw-Zeeland!

Nieuw-Zeeland heeft alles, van azuur blauwe zee tot besneeuwde bergtoppen. Ik kan me voorstellen dat je dit met je eigen ogen wilt zien. In deze blog beschrijf ik wat je kunt verwachten van Abel Tasman, het gebied richting Wharariki Beach en geef ik je wat tips om jouw unieke reis samen te stellen.

Wharariki Beach, de plaats waar de wegen stoppen

Wij reden vanaf Nelson naar Wharariki Beach. Misschien wel het meest afgelegen puntje in dit gebied. Waar de weg stopt starten de wandelroutes. Rond Wharariki Beach kun je korte en langere wandelingen maken. Over het strand, door de duinen en de bossen. Denk ook aan Farewell Spit, een smalle strook zand waar regelmatig walvissen op stranden. Neem je windjack mee, het kan fris aanvoelen door de harde wind.

25 Dunes near Wharariki Beach New Zealand

Duinen bij Wharariki Beach

Op de route ten noorden van Abel Tasman

Middels de app Campermate hebben we een aantal stops gekozen op weg naar Marahau, de toegangspoort tot het Abel Tasman National Park. Ik houd van bijzondere gewoonten van mensen en natuurverschijnselen, dit kwamen we beide tegen langs de weg. Mooi gecreëerde brievenbussen worden naast elkaar geplaatst, waardoor er een bijzonder geheel ontstaat. We stopten bij een verweerde aanlegsteiger, vlak bij een blauwig meer. De natuurlijke bron Te Waikoropupu is ook een bijzondere plaats. Een spirituele plek voor de Māori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Het water is enorm helder!

22 Te Waikoropupu New Zealand

Natuurlijke bron Te Waikoropupu

Beleef het Abel Tasman National Park

Abel Tasman is een van de mooiste natuurreservaten in Nieuw-Zeeland maar wordt vaak overgeslagen door de gemiddelde toerist. Niet erg! Des te meer kun jij genieten van de prachtige natuur tijdens je wandeling of kanotocht. Er zijn verschillende wandelpaden uitgestippeld. Vraag bij aankomst een overzicht van de watertaxi’s, wandelpaden en overige activiteiten. De watertaxi’s in Abel Tasman werken zoals de bus op het land. Er zijn een aantal ‘stations’. Maak een wandeling en laat je oppikken of loop zelfs helemaal terug naar Marahau, de start van verschillende activiteiten. Garantie voor prachtige uitzichten en afwisselende natuur. Combineer het hiken met kajakken, een van onze hoogtepunten!

Tip: Houdt je van hangbruggen? Vraag even naar de locatie voordat je je tocht begint. Besloten om je tocht met een kajak af te sluiten? Neem je zwemkleding mee. Wij kapseisden bij het ‘surfen op de golven’.

24 Abel Tasman NP New Zealand

Uitzicht tijden het hiken in Abel Tasman National Park

De reisroute samengevat: Nelson naar Puponga en Abel Tasman NP

– Nelson naar Puponga; Koop verse groenten en fruit bij een van de stalletjes.
– Wharariki Beach; Maak een van de vele wandelingen.
– Puponga naar Marahau; Grappige brievenbussen en de natuurlijke bron Te Waikoropupu.
– Marahau; Toegangspoort naar Abel Tasman National Park voor activiteiten (hiken, watertaxi, kajakken).

21 Dunes near Wharariki Beach New Zealand

Nieuw-Zeeland staat bekend om haar prachtige hikes, doe het rond Poponga.

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!