Vive Le Voyage

Africa, here I come! Op kampeerreis door Afrika.

Toen ik dit voorjaar in Zuid-Afrika was voor het AfrikaBurn festival, had ik buiten Marokko nog weinig gezien van het één na grootste continent ter wereld. Ik was aangenaam verrast door Zuid-Afrika. Op de dag dat wij naar AfrikaBurn vertrokken, zaten wij bijna in de verkeerde bus. Deze groep ging namelijk op kampeersafari door het zuiden van Afrika. Na wat navraag bleek dit de ´Kaapstad-Victoria Falls’ trip te zijn, dé populairste rondreis in Afrika. Ik was verbaasd, omdat ik dacht dat een kampeersafari door Afrika meer voor ‘ouderen’ (in mijn beleving 50+) was. Dat was totaal niet het geval, allemaal jonge mensen stapten in deze bus. Toen ik vervolgens hoorde dat deze reis ook goed betaalbaar was, had ik gelijk nieuwe inspiratie voor een volgende Afrika reis! ☺

Lokale stammen

Okaukuejo, Namibië

Giraffe

Etosha National Park, Namibië

Van Kaapstad naar de Victoria Falls

Dus, ik ga dit jaar weer naar Afrika! Dit keer samen met Pim. Wij hebben een drieweekse kampeerreis geboekt door het zuiden van Afrika. De reis start in Kaapstad en brengt ons via Namibië en Botswana naar de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe. Niet voor niets dus een geliefde rondreis onder reizigers! Je kunt de reis ook andersom doen, van de Victoria Falls naar Kaapstad. Wij kiezen er voor om in het fijne Kaapstad te starten en vliegen uiteindelijk ook weer terug naar Kaapstad om hier een paar dagen te genieten van zon, zee en wijn.

Olifanten

Chobe National Park, Botswana

Overnachten in de woestijn

Sesriem, Namibië

Highlights

De reis zit boordevol highlights. Eigenlijk teveel om op te noemen… Van wijn proeven in Zuid-Afrika, genieten van de zonsopgang in de woestijn van Namibië, wilde dieren spotten in Etosha National Park, tot een bezoek aan de Himba stam. En ik droom er al jaren van om met een helikopter over de waanzinnige Victoria Falls te vliegen!

Het grootste deel van de reis wordt geregeld. Persoonlijk vind ik dat een keer fijn. Zoals jullie weten ben ik fervent backpacker, maar het is op zijn tijd ook wel eens fijn als alles geregeld wordt. Onder andere het vervoer, tweepersoons (koepel)tenten, de maaltijden en entrees tot de nationale parken zijn inbegrepen in de prijs. Je kunt ook nog een extra activiteiten pakket kopen om je reis nog mooier te maken. Dit omvat de volgende activiteiten:
• Wijnproeverij en traditioneel diner
• Wandeling door woestijn van Namibië onder begeleiding van een gids
• Bezoek aan de Himba stam
• Excursie van 2 dagen in de Okavango Delta
• Bezoek aan de Nata Pans
• Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
• Entreeprijs tot Victoria Falls National Park

Leuke gidsen

Etosha Pan, Namibië

Victoria_Falls

Victoria Falls, Zimbabwe

Reizen in internationaal gezelschap

Het leuke aan de trip is dat het een internationale reis is, waardoor je in contact komt met verschillende culturen. Voor mij één van de leukste dingen van reizen. De Kaapstad-Victoria Falls trip is een kampeerreis die ontworpen is om met een beperkt budget toch een mooie Afrika reis te kunnen maken. Hoewel ik niet vaak op kampeervakantie ga, lijkt dit mij toch wel erg gaaf en kijk ik nu al uit naar deze reis! Interesse in deze reis? Peri Peri Reizen biedt avontuurlijke, duurzame én goedkope reizen door Afrika aan.

Internationaal gezelschap

Spitzkoppe, Namibië

Mooie excursies

Okavango Delta, Botswana

Dit is een gesponsord artikel. Het is door mezelf geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaringen.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

2 Comments

 1. Peri Peri Reizen

  24 november 2016 at 16:51

  Over precies 3 weken begint je reis Isabel! Kriebelt het al een beetje? :-)

  • Isabel Mosk

   28 november 2016 at 17:24

   Ja, wij hebben er zin in! Zoveel mooie verhalen gehoord over deze reis. Ik kijk uit naar Namibië en de Victoria falls.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.