Vive Le Voyage

Aqaba, de perfecte strandbestemming van Jordanië

Aqaba is de plaats waar je moet zijn, want strand en Jordanië gaan erg goed samen! Jordanië is natuurlijk bekend om zijn adembenemende woestijnlandschappen en de magnifieke monumenten uit de oudheid, maar ook de ongerepte koraalriffen van de Rode Zee moeten niet overgeslagen worden!

Aqaba

Aqaba is een havenstad en ligt dichtbij de Israëlische badplaats Eilat. Het kent een prima klimaat, met in de winter temperaturen van rond de 25 graden. In Aqaba heerst een prettige sfeer van een badplaats. De stad is in 2000 uitgeroepen tot de Aqaba Special Economic Zone (ASEZ) en dit heeft tot een enorme toename van binnenlandse- en buitenlandse investeringen geleid, waardoor het hele stadscentrum is opgeknapt.

Aqaba is dé ideale plek voor het beginnen of het afsluiten van je vakantie in Jordanië. Je kunt vanuit Aqaba gemakkelijk dag- en meerdaagse trips naar de geweldige Wadi Rum woestijn maken en ook het wereldwonder Petra en de beroemde Dode zee zijn prima te bereiken vanuit Aqaba.

Ik was uitgenodigd door Aqaba Tourism om Jordanië te ontdekken. Het startpunt van mijn reis was Aqaba en ik vind het een geweldig leuke badplaats. Wat maakt Aqaba tot een toffe bestemming?

1. Duiken

Met stip op 1 staat natuurlijk het duiken. Aqaba biedt fantastische mogelijkheden om te duiken en te snorkelen in de Rode Zee. In deze zee gaat een hele mooie kleurige wereld schuil. Het water is ideaal voor beginnende duikers (zowel proefduiken en/of je duikbrevet halen) en voor alle andere duikniveaus. Dit komt omdat het water het hele jaar door rustig en warm is. De koraalriffen zijn er nog ongerept. Vanaf het strand kun je ze al goed bereiken, maar vanaf een boot zijn er prachtige locaties om te duiken. Oude scheepswrakken en vele gekleurde vissen en diverse koraalsoorten kom je hier onder water tegen. Ik heb zelf een geweldige proefduik gedaan via Deep Blue Dive Center en ik kan je dit bedrijf aanraden!

duiken in aqaba

2. Prikkel je zintuigen op de lokale markt

Een verblijf aan Aqaba is niet compleet zonder het bezoeken van de lokale markt. Dit is de beste plek om sfeer op te snuiven. De vele aanwezige kleuren en geuren prikkelen al je zintuigen. De mensen op de markt zijn gastvrij en overal krijg je gratis dingetjes aangereikt om te proeven. Souvenirs, kruiden, eten, thee….. alles is hier te koop! Aqaba is een tax free zone en alcohol en sigaretten zijn hier makkelijk en goedkoper verkrijgbaar dan in de rest van het land.

markt in aqaba

3. Bezoek in de avond de promenade

Aqaba komt na zonsondergang tot leven. De boulevard is dé plek waar de mensen allemaal samen komen. Veel lokale mensen komen hier iedere avond naar toe. Hier bevinden zich diverse leuke restaurantjes en cafés. De promenade is vrijgehouden voor voetgangers en het is er erg sfeervol en levendig. Zoek een plekje aan het water op en je bent gegarandeerd van een top avond!

aqaba

4. Beleef de cultuur in de moskee

Aqaba heeft een geweldig mooie moskee: Sharif al-Hussein bin Ali. De moskee is statig en mooi wit en ziet er indrukwekkend uit. De moskee is echter niet altijd toegankelijk voor toeristen. Ik had geluk dat ik dit prachtige gebouw van binnen heb kunnen zien. Kijk van tevoren even naar de openingstijden en vraag een lokaal iemand om met je mee naar binnen te lopen.

moskee in aqaba

5. Verwen jezelf bij Janna Spa

De beste plek in heel Jordanië voor een spa behandeling is de Janna Spa in Aqaba. Let op dit is een spa uitsluitend voor vrouwen. De spa wordt gerund door een dame en alle faciliteiten zijn gericht op vrouwen. Zo is er ook een speciaal vrouwen café bij en is er een opvangplek voor kinderen. Ik heb een hammam behandeling gedaan en iedere centimeter van mijn lichaam is geschrobd. Het was heerlijk! De spa zelf is prachtig en super schoon en het personeel is erg behulpzaam. Vergeet de luxe spa’s in je hotel en ga voor deze lokale spa!

Janna spa Aqaba

6. Ga eten bij Rakwet Kanaan

Dit is een erg leuk restaurant midden in het centrum. Hier kun je de hele dag terecht voor heerlijk eten, thee drinken en om de waterpijp te roken. De kaart is zeer uitgebreid en ze hebben diverse lokale gerechten en deze worden allemaal uitstekend bereid. Het is er erg gezellig, druk en sfeervol!  Met gemak kun je hier een paar uur doorbrengen en je uitstekend vermaken door naar de aanwezige mensen te kijken.

Rakwet Kanaan

7. Drink een cocktail op de rooftbar van het Double Tree Hilton Hotel

Het Double Tree Hilton Hotel in Aqaba heeft het beste dakterras van de hele stad. Je hebt er een geweldig uitzicht. Een bijkomend voordeel is dat ze hier ook alcoholische drankjes verkopen! De prijzen zijn er redelijk en een drankje hier mag niet ontbreken bij je bezoek aan Aqaba.

Hilton Aqaba

 

 

     

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.