Vive Le Voyage

Australië: tips over het visum en vliegticket

Het boeken van een vliegticket en het aanvragen van een visum maakt de droom ineens realiteit. Via skyscanner.nl is het makkelijk om de beste deals te vinden qua vlucht. Handige tip: om nog wat extra moneys te besparen is het slim om het vliegticket alsnog via de originele website te boeken!

En dan dat visum… Dat lijkt even wat lastiger, maar geloof me: in vergelijking met sommige andere landen is het peanuts. Via de website van de overheid van Australië kun je jouw perfecte visum aanvragen. Mijn doel is om er langer dan drie maanden (met een maximum van twaalf maanden) te gaan backpacken en te werken om vervolgens weer verder te kunnen trekken. Het Working Holiday visa is voor mij dus van toepassing.

Het werkt heel simpel. Op de website vul je bij de zoekbalk de woorden Working Holiday in (of de woorden van het visum die voor jou gelden). Het artikel Working Holiday loodst me stap voor stap door het proces heen. Eerst maak je een ImmiAccount aan, en dan is het een kwestie van vragen beantwoorden met betrekking tot je paspoort en je doel in Australië. Voor $440 ben ik in het bezit van mijn visum. In de meeste gevallen ontvang je binnen enkele dagen de goedkeuring, maar er wordt geadviseerd om dit vijf à zes weken voor vertrek te regelen. Mooi. Ik ben dus exact op tijd.

Yeah het visum is aangevraagd! Spannend! Nog heel even en he-le-maal niets houdt me meer tegen.

Tip: Je kan het visum ook regelen bij een visumbureau. Dit kost iets meer geld, maar het scheelt je tijd en energie om het zelf allemaal uit te zoeken.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.