Vive Le Voyage

Bangkok, de 5 tempels die je bezocht moet hebben

Het stadsbeeld van Bangkok kenmerkt zich door de aanwezigheid van de vele boeddhistische tempels. Deze tempels worden “Wat”genoemd in Thailand. Er zijn echt honderden tempels in Bangkok. Als je vanaf een hoog punt de stad bekijkt (bijvoorbeeld een Sky bar) dan zie je de vele gouden daken van de tempels. Om je zoektocht makkelijk te maken, heb ik hier mijn vijf favoriete tempels beschreven.

1. Wat Pho

Dit is de tempel van de liggende gouden Boeddha. Deze Boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog. Dit is het oudste en grootste boeddhistische tempelcomplex in Bangkok. Je kunt er meer dan duizend Boeddhabeelden vinden. Het complex zelf is ook heel erg mooi en Wat Pho is tevens een toonaangevende massageschool.

Entree: 100 Baht.

Wat Po

2. Wat Arun

Deze tempel ziet er van afstand al prachtig uit. Wat Arun is de ‘Tempel van de Dageraad’. Wat Arun is een prachtige tempel die zich kenmerkt door de mozaïek. Je kunt via een steile trap de grote pagode opklimmen. En eenmaal bovengekomen wordt je beloond met een mooi uitzicht over Bangkok. Vanuit Wat Po kun je met een pond de rivier Chao Phraya over. s Avonds wordt de tempel schitterend verlicht.

Entree: 50 Baht

3. Wat Benchamabophit

Wat Benchamabophit staat bekend als de ‘Marmeren Tempel’. Deze tempel is gebouwd in een mengsel van Thaise en 19e-eeuwse Europese stijlen.  Deze tempel is erg rustig en sereen en hier komen niet zoveel toeristen.

Entree: 20 Baht

Wat Arun

4. Wat Phra Kaew

Dit is de ‘Tempel van de Smaragdgroene Boeddha’ en dit is het belangrijkste Boeddha beeld in Bangkok. Dit beeld is ongeveer 75 cm hoog en is gemaakt van jade. Een paar keer per jaar krijgt deze Boeddha een nieuwe ‘jas’ die door de koning van Thailand omgedaan wordt. Wat Phra Kaew is gelegen op het paleiscomplex van Grand Palace. Dit complex omvat 218.400 vierkante meter en wordt volledig omzoomd door een witte muur van 1,9 kilometer.

Entree: 500 Baht.

5. Wat Saket

Deze tempel staat ook wel bekend als de ‘Golden Mount Temple’.  Wat Saket is een geweldige plek om te bezoeken en je hebt een mooi uitzicht vanaf de top van de heuvel. De weg omhoog is via een prachtige tuin en gaat langs tientallen grote en kleine bellen. Deze bellen zijn om de doden wakker te maken en vormen een mooi kabaal.

Entree: 25 Baht.

Lees wat er nog meer te doen is in Bangkok

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.