Vive Le Voyage

De mooiste route van Zuid-Afrika. Beleef de schoonheid van de Panorama Route

Panorama Route

Met een kleine, witte auto vier weken rondreizen door Zuid-Afikra: een onvergetelijke ervaring. Zuid-Afrika heeft mijn hart gestolen en ik zou er zonder moeite een serie boeken over kunnen schrijven. De Panorama Route mag eigenlijk niet ontbreken in jouw reisplanning door Zuid-Afrika. En ik vertel je waarom!

Watervallen in overvloed

De Panorama Route start in Sabie en daar vind je gelijk de Sabie Falls. Een 73 meter hoge waterval waar het water met ongekende snelheid naar beneden stort. Heb je zin gekregen in een verfrissende duik? Na een korte autorit van 10 minuten kom je bij de Mac Mac Pools waar je een verfrissende plons kunt nemen. De reis vervolgt naar de volgende watervcal: de Mac Mac Falls. Een plek waar vroeger fanatiek naar goud werd gezocht. Nog geen genoeg gekregen van de watervallen? Bezoek dan ook deLisbon Falls en de Berlin Falls.

Oneindig uitzicht

De reis gaat verder naar een magisch plekje genaamd God’s Window. En op die plek voelt het ook even alsof je door het raam van God kijkt, want je kunt oneindig ver kijken. Na een mooie wandeling heb je een fantastisch panoramisch uitzicht over de 700 meter diepe vallei. Op een heldere dag kun je zelfs het Krugerpark zien liggen! Wie weet spot je nog dieren van de big five. Neem hier vooral de tijd om bewust te genieten van het uitzicht, want het is prachtig.

Rotsachtig mooi

Een bijzonder natuurverschijnsel van de Panorama Route zijn de Bourke’s Luck Potholes. Deze rotsformaties zijn door de jaren heen ontstaan door erosie en liggen in een ravijn van wel 30 meter. Om het natuurschoon zo goed mogelijk te kunnen aanschouwen, zijn paden en bruggen aangelegd waardoor je niet over de stenen hoeft te klimmen. Wel zo handig! Een plek waar die je weer eens doet beseffen hoe bijzonder de natuur eigenlijk is.

Het mooiste voor het laatst

De laatste grote stop van de Panorama Route zijn de Three Rondavels. Zoals ze wel eens zeggen: bewaar het beste voor het laatst. En dat hebben ze gedaan! Drie gigantische rotsen die 700 meter boven de grond uit komen. De heuvels danken hun naam aan de vorm. Ze lijken namelijk precies op rondavels; typisch Zuid-Afrikaanse hutjes. Een uniek uitzicht waar je het liefst de hele dag naar zou willen kijken.

Onderweg kom je op de Panorama Route nog verschillende plekken tegen die het zeker de moeite waard zijn om voor te stoppen zoals Potluck Boskombuis, Wonder View en Lowveld View. Lees je daarom van tevoren goed in, zodat je het maximale uit deze route kunt halen. Is wandelen meer iets voor jou? Bewandel dan de Otter Trail, een van de mooiste tochten door Zuid-Afrika.

Het liefst zou ik elke dag een nieuwe plekje op de wereld ontdekken. Of dit nu in Haarlem, Zuid-Afrika of Kroatië is. Zolang mijn camera en favoriete gezelschap er maar bij zijn! Naast reizen heb ik een grote liefde voor muziek, fotografie en alles waar water bij komt kijken – zonder snorkel ga ik niet op reis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.