Vive Le Voyage

Bezoek Dunedin en de oostkust van Nieuw-Zeeland

Onderschat de oostkust van Nieuw-Zeeland niet, ook al wordt het vaak als minder interessant beschreven. Ben je op zoek naar tips over leuke stadjes en fijne plekken voor de zonsopkomst in Nieuw-Zeeland? Hierbij een handje vol ideeën voor Dunedin en haar omgeving.

Een mix van industriële en historische gebouwen

Ten zuiden van Christchurch vind je een aantal plekken die een bezoek waardig zijn. Wij stopten in twee plaatsjes; Oamaru en Dunedin. We vonden een mix van historische en industriële gebouwen, wat koffietentjes, authentieke winkeltjes en heerlijke eetgelegenheden. Een fijne afwisseling na het bivakkeren in de Nieuw-Zeelandse natuur.

Tip: Wist je dat je op diverse plekken pinguïns kunt spotten tijdens zonsopkomst en -ondergang? Wij gebruikten de app Campermate voor de exacte locaties. Een ander interessante spot vonden we via Trip Advisor, de Moeraki Boulders.

46 Pinguins New Zealand

Zin in vers brood? Check de Hollandse bakker in Oamaru

Via Campermate vonden wij dit Nederlandse bakkertje. Naast de bakker heeft Harbour Street nog een aantal interessante winkels wat een bezoek waardig is. Nestel je op een van de bankjes en geniet van een ijsje.

Tip: Tijdens ons bezoek vond het Jazz festival plaats. Misschien interessant om dit te checken!

48 Oamaru Bakkerij

Dunedin: Beklim de schuinste straat ter wereld

De schuinste straat ter wereld ligt in Dunedin. Best grappig om een bezoekje te brengen. Zet google maps aan en zoek Baldwin Street Dunedin op. Niet ver van dit grappige staatje vind je een Signal Hill. Hier heb je een mooi uitzicht op de stad.

47 Dunedin Baldwin St

Verken Dunedin, doe de street art trail!

Zin om een lekkere wandeling te maken en tegelijkertijd de stad te ontdekken? Download de street art trail plattegrond en bepaal je route. Neem ook een kijkje bij de prachtige, oude station en de First Church of Otago. Zin in een hapje en/of drankje? Wij dronken een biertje op een van de terrasjes bij The Octagon en namen wat te eten bij Vogel Street Kitchen (aanrader).

Tip: Pak de auto en rijdt naar Tunnel Beach, iets ten zuiden van Dunedin. Een pittig wandelingetje wat wordt beloond met een stukje prachtige natuur.

50 Dunedin Streetart

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.