Vive Le Voyage

Bezoek het Inle Meer in Myanmar

Een bezoek brengen aan het Inle Meer is tijdens jouw vakantie in Myanmar een must. Het Inle Meer is het één na grootste meer van Myanmar dat circa 400 kilometer ten noorden van de hoofdstad Yangon ligt. Omgeven door een heuvelachtig landschap drijven op het Inle Meer tuinen rond waar de Intha bevolking tomaten, aubergines en tientallen andere soorten groenten verbouwt. De tuinen zijn eigendom van de lokale vissers die in de bijgelegen huizen wonen. De lokale vissers bewegen zich voort op het water met een peddel die aan hun been lijkt vast te zitten. Maak een boottocht om van dichtbij de lokale gewoonten te ervaren of verken de omgeving van het Inle Meer in Myanmar.

Maak een boottocht over het Inle Meer

De boot is de manier om het meer te verkennen. In Nyaung Shwe, de plaats direct gelegen aan het Inle Meer, kan je op diverse plekken een boottocht regelen. Zo kan je een boot huren direct aan de rivier die Nyaung Shwe verbindt met het Inle Meer of vanuit jouw hostel of hotel. Wij verbleven in Queen In een guesthouse aan de rivier vanaf waar we vrijwel direct de boot in konden stappen. Het Inle Meer is groot, dus overleg met de schipper voordat je vertrekt wat je allemaal wil zien. Je kan namelijk naar één van de floating gardens, een zijde- of sigarenfabriek bezoeken of één van de kloosters zoals het Nga Phe Kyaung klooster ook wel Cat Monastery of de schitterende Shwe Indien Pagode.

pagodes-inle-meer

Tijdens de boottocht hebben wij onze ogen uitgekeken van alles wat er zich op het water afspeelde. Vrouwen die de was doen, een man die zijn buffels wast, kinderen die naar school gaan en vissers die de vangst van de dag proberen te verkopen. Je kan er dan ook makkelijk een dag doorbrengen. Als je rond zonsopkomst vertrekt kan je schitterende foto’s maken. Hou er wel rekening mee dat als je een foto maakt van een visser, ook wel de beenroeiers genoemd, ze soms geld vragen.

drijvende-tuinen-op-het-inle-meerhuizen-op-het-inle-meervisser-op-het-inle-meer

Wijnproeven

Het klinkt misschien raar, maar ten oosten van Nyaung Shwe ligt Red Mountain Estate, een wijngaard. Voor circa 2.000 Kyat kan je hier een wijnproeverij bestellen van vier glazen die je kan nuttigen op het terras vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt over het Inle Meer en het heuvelachtige landschap. Na een paar glazen wijn vergeet je bijna dat je in Myanmar bent. Naast een de wijnproeverij heeft het Red Mountain Estate ook een mooie kaart voor lunch diner. Wil je hier dineren, zorg dat je dan op tijd bent voor de zonsondergang. De Red Mountain Estate ligt iets buiten Nyaung Shwe, je kan natuurlijk een taxi bestellen of je kiest ervoor om een fiets te huren. Vanuit Nyaung Shwe is het ongeveer 20 minuten fietsen.

red-mountain-estate

Verken de omgeving van Nyaung Shwe op de fiets

De leukste manier om een nieuwe plaats te verkennen blijft voor mij de fiets. Op diverse plekken in Nyaung Shwe  kan je een fiets huren. Verken de omringende dorpjes en het platteland en maak kennis met de lokale bevolking. Naast de Red Mountain Estate zijn de hot springs en spa, die ten westen van Nyaung Shwe liggen, ook een mooie bestemming. Je kan hier heerlijk relaxen en bijkomen van de fietstocht. De echte fietsliefhebbers kunnen een fietstocht maken van circa 34 kilometer waar je naast een aantal dorpjes ook een pagode bezoekt en je halverwege de route met een boot wordt overgezet naar de andere kant van het Inle Meer. Kies voor een accommodatie in Nyaung Shwe. Veel reizigers verblijven in Nyaung Shwe wanneer ze het Inle Meer willen bezoeken. Hier vind je de meeste en betaalbare accommodatie, restaurants, cafés en een aantal markten.Wij hebben geslapen in Queen In gelegen direct de rivier waar je hartelijk door de eigenaresse wordt omvangen. Kies je voor een accommodatie direct aan de rivier, houdt dan wel rekening met de motorbootjes die al vroeg in de ochtend naar het Inle Meer vertrekken.

nyaung-shwe-myanmarnyaung-shwe

Praktische informatie

Vanuit diverse plaatsen in Myanmar kan je met de bus reizen naar Nyaung Shwe. Zo vertrekken er dagelijks bussen uit Kalaw, Yangon, Bagan en Mandalay. Reis je vanuit Kalaw dan kan je ook voor de meerdaagse wandeltocht kiezen van twee tot drie dagen. Via verschillende dorpjes en mooie wilde natuur kom je uiteindelijk aan in Nyaung Shwe.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.