Vive Le Voyage

Bezoek Burg Eltz: een van de mooiste kastelen van Duitsland

Burg Eltz is één van de mooiste kastelen van Duitsland. Dit kasteel ligt in de Moezelstreek en is een bezoek méér dan waard. Het kasteel ligt prachtig verscholen midden in de bossen op een steile rots. Het is een super interessant bouwwerk met 8 toffe torens. Hierdoor ziet het er mysterieus uit en waan je je even in een sprookje. En het goede nieuws is dat het kasteel slechts 2,5 uur rijden vanaf Venlo ligt! Waardoor je het in een dag of weekendje kunt bezoeken.

Burg Eltz

Het kasteel is nog volledig in originele staat, omdat het nooit vernietigd is. Het is zelfs al 850 jaar in het bezit van dezelfde familie. Vanaf 1157 is het de residentie van de graven van Eltz en ze hebben er 500 jaar lang aan gebouwd. De huidige eigenaar, graaf Karl von und zu Eltz Kempenich, woont echter niet meer in dit optrekje. Van binnen is het kasteel ook super mooi. Kunstliefhebbers kunnen in de schatkamer allerlei interessante kunstvoorwerpen bekijken van goud en zilver, ivoor en porselein evenals historische wapens.

Wandelen naar het kasteel

Er zijn diverse wandelingen van verschillende afstanden die naar het kasteel leiden. Het kasteel ligt in de Moezelstreek en wandelen in deze regio betekent klimmen en dalen. De wandelingen zijn allemaal adembenemend mooi die je volop van de omgeving doen genieten.

De twee populairste wandeltochten:

 • Vanaf de plaats Wierscheim: Der Traumpfad Elitzer Burgpanorama. De afstand bedraagt ca. 12,6 km (4 uur) met een hoogteverschil van ca. 400 meter.
 • Vanaf de parkeerplaats bij Burg Eltz. Hier kun je een wandelpad naar de burcht nemen van ongeveer 1,3 km (20 minuten).

Daarnaast is er ook een shuttlebus naar het kasteel vanaf de parkeerplaats. Deze kost 2 euro per rit.

Burg Eltz bezoeken

 • Het bezoek aan de burcht verloopt met een gids.  De inkomsten worden gebruikt voor onderhoud en restauraties.
 • Rondleidingen zijn er iedere 15 minuten.
 • Vanaf april tot en met oktober is Burg Eltz dagelijks te bezichtigen van 09:30 uur tot 17:30 uur.
 • Parkeren bij de burcht kost 2 euro.
Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

2 Comments

 1. Natasja

  12 juli 2017 at 13:39

  Daar ben ik ook een aantal keer geweest, prachtig daar hè? Wij hebben de eerste keer zo’n hele lange wandeling gemaakt…

  • Marieke Willems

   12 juli 2017 at 15:36

   Het is heel erg mooi daar! Een super mooie omgeving om te wandelen. Wij hadden helaas te weinig tijd voor de lange wandeling, maar ik wil zeker een keer terug! Groetjes Marieke

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.