Vive Le Voyage

Cartagena: Ontdek de Caribische charme

cartagena iglesias

Cartagena is anders en gezelliger dan de rest van Colombia. Hier hangt een Caribische sfeer met witte zandstranden, gekleurde huizen, koloniale gebouwen en inwoners met een donkerdere huidskleur. Het is er een stuk warmer dan in de andere steden en overal zie je de lokale vrouwen in de kleurige kledingstijl. Vanaf Amsterdam gaan er vluchten naar Cartagena, maar een andere optie als je een rondreis maakt is een binnenlandse vlucht nemen vanaf een andere stad. Wij deden dit vanaf Medellin.

Verken het historisch centrum van Cartagena

Het nieuwe gedeelte van Cartagena, oftewel Bocagrande, is niet heel bijzonder om te bezoeken. Het staat er vol met hoge gebouwen. Je kan er langs de boulevard lopen of winkelen in een shoppingmall. Het oude gedeelte is daarentegen prachtig. Bezoek het ommuurde Centro Historíco via de poort onder de opvallende gele klokkentoren. Hier vind je gezellige straatjes om doorheen te dwalen en verschillende plazas vol met fruitverkopers en een lokale markt. Wandel over de stadsmuren met prachtig uitzicht over het oude stadscentrum met aan de andere kant de Caribische zee. Kom hier ’s avonds terug om de zonsondergang bij te wonen waarna je het centrum weer ingaat voor een heerlijk diner onder het genot van een traditionele dansact.

cartagena stadsmuren

Bolivar Park

Midden in de stad ligt dit stukje groen, met meerdere ingangen en het beeld van Simon Bolivar. Dit drukbezochte park is een plek waar veel mensen samen komen en je je ogen uitkijkt naar de diversiteit van de mensen en hun activiteiten. Op de ene hoek zie je een stel oude mannen een dutje doen op een bankje in de schaduw, waar je in de andere hoek jongeren ziet die hun breakdance moves showen. Koop hier eens een kokosnoot die ter plekke voor je wordt opengeslagen om met een rietje uit te drinken. In dit park kan je tevens loslopende leguanen en luiaards in de bomen spotten.

cartagena bolivar park

Uitstap naar een Caribisch strand

Er zijn veel tours te boeken die je naar de Islas del Rosario brengen: Een archipel vlak voor de kust van Cartagena. Op alle foto’s die je ziet wordt een rustig bounty strand belooft, maar niets is minder waar. Wij kozen voor Isla Barú met het strand Playa blanca. Helaas lag het strand vol met mensen, lag je bijna tegen elkaar aan en was het alles behalve schoon en rustig. Gelukkig schijnen niet alle eilanden zo te zijn en kan je op sommige zelfs overnachten.

cartagena strand

Museo del Cacao

Toevallig bij het ronddwalen door de straten viel ons oog op een schattig cacao winkeltje. Hier verkopen ze chocolade in alle vormen en maten en kon je er ook veel proeven. Vergeet hier niet de trap naar boven te nemen om gratis rond te lopen in een klein museum. Hier vind je veel informatie over het proces van cacao naar chocolade. Een ander populair museum in Cartagena is het historisch museum.

Modderbaden in een vulkaan

Een populaire uitstap als je in Cartagena bent is het bezoeken van de El Totumo volcano. Er worden veel tours aangeboden waarbij je met een bus naar deze vulkaan wordt gebracht met een tussenstop op een strand voor een lekkere lunch. Eenmaal aangekomen leek het meer op een zelfgebouwde kleiberg. De modder in de vulkaan zou een helende kracht hebben en de mineralen zouden goed zijn voor de huid. Al wachtend in een rij van mensen klim je via een houten trap deze vijftien meter-hoge vulkaan op, om je vervolgens in de modder te laten zakken. Het is een unieke ervaring en een gek gevoel. Bewegen gaat moeizaam en je blijft gewoon drijven. Optioneel kan je je voor een extra bedrag laten masseren in de modder. Ook voor het achterlaten van je camera waarmee ze foto’s van je maken vragen ze wat extra’s. Na het modderbad loop je richting een meer om je schoon te spoelen.

cartagena moddervulkaan

Cartagena heeft mijn hart gestolen tijdens mijn rondreis door Colombia. Voor veel reizigers is het dan ook de favoriete stad in Colombia. Het heeft weer een totaal andere ‘vibe’ dan de andere delen van dit land. Staat Cartagena al op jouw lijstje om te bezoeken?

 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.