Vive Le Voyage

Chefchaouen, het schitterende blauwe dorp in het noorden van Marokko

Alle soorten kleuren blauw; lichtblauw, marineblauw, hemelblauw of azuurblauw. Chefchaouen heet niet voor niks het Blauwe Dorp. De meeste mensen bezoeken tijdens een reis aan Marokko één van de Koningssteden, terwijl het minstens de moeite waard is om een één of twee dagen naar Chefchaouen te gaan. In de relaxte sfeer die er heerst kan je slenteren door de medina, genieten van de Marokkaanse lekkernijen of een bezoek brengen aan de waterval waar de lokale bevolking de was doet.  Avonturiers kunnen een trektocht maken in het Rif gebergte, zo kan je in circa 9 uur een tocht naar Jebel- al-Kalaa maken.  De reis erheen is al een avontuur op zich.

Breng je een bezoek aan Chefchauouen vergeet dan niet de batterij van je camera op te laden. Dat dit dorp fotogeniek is bewijzen onderstaande foto’s.

De inwoners van Chefchauoen

De inwoners van Chefchaouen.

De Medina

De Medina

De kleurrijke winkeltjes in de Medina

De kleurrijke winkeltjes in de Medina.

De mooie deuren in de Medina.

De mooie deuren in de Medina.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.