Vive Le Voyage

Christchurch, wederopbouw middels containers en kunst

Aan de andere kant van de wereld, met zo’n 12 uur tijdsverschil ligt Nieuw-Zeeland. In deze blog beschrijf ik wat je kunt verwachten van Christchurch, een van de grote steden. Na de aardbeving in 2011 zijn er nog steeds overblijfselen te vinden. De stad lijkt zich opgebouwd te hebben met containers en verschillende soorten kunst.

Vanuit de Botanische tuin richting centrum van Christchurch

In Christchurch maakten we kennis met Nieuw-Zeeland. Dit was ook de plaats waar we onze camper oppikten. Check de binnenstad! Start in de Botanische tuin, loop door een wijk richting het centrum. De overblijfselen van de aardbeving in 2011 vielen ons direct op. Puin, afgezette huizen, deels ingestorte gebouwen en wapperende gordijnen in vervallen raamkozijnen. Het kan wat spookachtig overkomen op een grauwe dag.

12 Christchurch buildings

Gebouwen in Christchurch zijn aangetast na de aardbeving in 2011

185 witte stoelen

Tijdens de natuurramp in 2011 zijn 185 mensen om het leven gekomen. Op de kruising van Cashel en Madras Street zie je witte stoelen staan, als nagedachtenis aan degenen die hun leven verloren. De diversiteit aan stoelen geeft weer hoe divers de mensen waren. Sta stil en laat het op je inwerken. Indrukwekkend!

13 Christchurch Empty Chairs

Ter nagedachtenis van de overleden personen

Containergebouwen en kunst

Voor ons was de stad niet meer dan een korte stop. We maakten gebruik van wat lokaal verkregen folders en liepen een middag rond. Een van de folders biedt de optie om middels street art de stad op een andere manier te verkennen. We stippelden grofweg een route uit. Naast immense beschilderingen op betonnen muren zul je ook veel graffiti zien. RE:Start is een bezoek waard, een winkelgebied met leuke eetgelegenheden bestaande uit containers. Ook interessant om het bekende trammetje en wat historische gebouwen te zien.

11 Christchurch RE Start

RE:Start is een bezoek waard

15 Christchurch Street Art

Check de folder voor een street art route

 

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.