Vive Le Voyage

De aantrekkingskracht van Bali

Naast het feit dat KLM aantrekkelijke vluchten en goede deals aanbiedt naar het zonovergoten Bali heeft het op veel mensen een ander soort aantrekkingskracht. Ik ga op onderzoek uit, wat maakt dat mensen zo graag naar Bali gaan?

Paradijs voor surfers, yogi’s en cultuursnuivers

Bali heeft alles wat Nederland niet heeft. Goede temperaturen, prachtige terrasvormige rijstvelden, vulkanen en stranden met verschillende soorten golven. Bali is een paradijs voor surfers, yogi’s, party animals maar ook perfect als je op zoek bent naar rust, cultuur of ontspanning. Bali heeft iets mystieks!

Bali, anders dan haar Islamitische buureilanden

Wist je dat Indonesië met ruim 17.000 eilanden de grootste eilandstaat ter wereld is. Ruim 90% van de bevolking hangt de Islam aan. Op Bali is dat anders, hier zien we dat 89% van de bevolking het Balinees hindoeïsme aanhangt. Bestaande Balinese mythologieën en invloeden van het hindoeïsme uit andere delen van Azië komen hier samen.

Samensmelting van Balinese mythologieën en hindoeïsme

Loop je over straat, dan merk je al snel op dat er veel tempeltjes te zien zijn van zwart gesteente. Daarnaast struikel je hier en daar over gevlochten bakjes met kleurrijke bloemetjes en wierrookstokjes. Wat is dit?

Via handelsroutes heeft het hindoeïsme zich omstreeks de zevende eeuw zich verspreid naar Bali. Dit heeft geresulteerd in de unieke Balinees hindoeïsme wat vandaag de dag nog steeds zichtbaar is. In Bali wordt de balans gevonden tussen het behagen van de Goden en rustig houden van de demonen. Balinezen aanbidden de drie eenheid van Brahma, Shiva en Vishu. De goden staan voor de cirkel van het leven: creatie, behoud en vernietiging. Men streeft ernaar te leven in harmonie met God, de natuur en mensen onderling. Deze leefwijze zorgt voor voorspoed in het leven. Naast de drie eenheid vereren Balinezen de dewa. Dit zijn goden van aarde, vuur, water, bergen, vruchtbaarheid, rijst, technologie en ga zo maar door.

Tip: Wil je met de Goden spreken? Ontdek dan de kunst van het vliegeren.

Waarom toeristen graag naar Bali gaan

Als ik mensen op Bali vraag waarom ze op het eiland zijn, krijg ik verschillende antwoorden:

  • Ik ontvlucht mijn gehaaste leven, dit eilandleven is perfect.
  • Om te surfen, dit is een van de beste surfspots ter wereld.
  • Dit is een unieke plek om yoga te beoefenen.
  • Voor de stranden, ik kom hier voor de zon.
  • Ik reis het eiland rond op een brommer.
  • Voor de afwisseling van stranden, rijstvelden en vulkanen.
  • Om te feesten, er zijn leuke spots en mooie mensen te vinden!
  • De spiritualiteit trekt me, vooral rond Ubud hangt iets magisch.

Perfecte onderwerpen om verder te onderzoeken maar nu eerst… een Balinese massage.

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.