Vive Le Voyage

De beste reisroute door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland, het land van de prachtige natuurverschijnselen welke aan elkaar gekoppeld zijn via een goed onderhouden wegennet. Van plan om te gaan maar geen idee via welke route je wilt reizen? Je zult in deze blog informatie vinden, wat je een stap dichter bij jouw Kiwi-ervaring brengt. 

Bepaal jouw reisroute door Nieuw-Zeeland

De beste route is de route die past bij jouw wensen. Ik kan me voorstellen dat je nu zoiets denkt als ‘Lekker simpel is dat, dan weet ik nog niets’. Stap over deze teleurstelling heen, ik hoop je middels deze blog een stap dichter bij jouw ultieme reis te brengen. Wat je zou kunnen doen is een landkaart op de muur hangen (actie!). Steeds als je iets leest of ziet wat past bij jouw wensen, schrijf je dit bij de desbetreffende plaats. Mijn reisinformatie verzamel ik via verhalen op Vive Le Voyage, Pinterest, Instagram, tips van vrienden en daarnaast koop ik een Lonely Planet. De route die je uiteindelijk zult nemen hangt af van de tijd die je ervoor uittrekt en dat wat je wilt ervaren.

06 Nieuw Zeeland Route

Reistijd per eiland

Vrijwel alle reisgidsen beschikken over uitgestippelde routes met daarbij een indicatie qua reistijd. Het komt er veelal op neer dat je voor de hoogtepunten op het zuidereiland zo’n drie weken nodig zult hebben en twee weken voor het noordereiland. Wat je kunt verwachten qua natuur? Zuid is ruiger, noord vulkanisch (beetje kort door de bocht). Afwisselende landschappen, temperaturen, natuurverschijnselen en activiteiten.

Tip: Koop bij aankomst een lokale simkaart en maak gebruik van Google Maps om de afstanden en reistijd per dag te bekijken. Ook handig om via internet het weer te checken. WiFi op campsites en restaurants is vaak langzaam of te verkrijgen tegen betaling.

08 Nieuw Zeeland Route

Wij reisden in maart, voor 23 dagen

De reis die wij maakten duurde ruim drie weken en planden we aan het eind van het hoogseizoen in Nieuw-Zeeland. Deze bewuste keuze maakten we, om de drukte rond de piek in het hoogseizoen te voorkomen. We verbleven 17 dagen op het zuider- en 6 dagen op het noordereiland.

Tip: Lees ook de tips over de voorbereiding op je reis naar Nieuw-Zeeland.

07 Nieuw Zeeland Route

Onze route van zuid naar noord

Wij vlogen vanuit Sydney op Christchurch. Daar haalden we onze camper op en reden richting het noorden. We namen de tijd voor Nelson en de wijnstreek Marlborough. Daarna verkenden we Abel Tasman en haar omgeving. Langs de buller river reden via de great coastal road richting de Frans Jozef en Fox gletsjers. We vervolgden onze weg richting Queenstown, Doubtful en Milford Sound waarna we vervolgens richting de oostkust bij Dunedin vertrokken. De laatste stop voor Christchurch waren de meren bij Tekapo en Mount Cook. Vanaf Picton vaarden we naar Wellington. We bezochten het gebied rond Taupo en reden door naar Rotorua. Daarna stonden belandden we in Bay of Islands en als laatste bezochten we Auckland.

10 Nieuw Zeeland Route

 

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.