Vive Le Voyage

Zoet, zoeter, zoetst! De beste taart-spots van Wenen

Naast koetsen, Schönbrunn en de Wiener schnitzel staat Wenen ook bekend al haar zoete lekkernijen. Apfelstrudel, sachtertorte en de Mozartkugeln. Zoveel suiker dat je de rest van de dag de hele stad door stuitert. Maar hé als je dan toch in Wenen bent. Ik deel dan ook maar al te graag mijn favoriete plekjes met jullie!

Sachertorte

Je kunt Wenen niet verlaten zonder minstens één stuk sachtertorte te hebben gegeten. Na wat onderzoek bleken Sacher Hotel en Demel er het beste uit te komen. De keus viel op het Sacher Hotel. Er waren meer mensen met die gedachte, want we moesten netjes aansluiten in de rij. Hier maakt men de sachertochte nog volgens het originele recept. Meine Gute, wat is dat recept lekker.

Café Central

Een bezoek aan Café Central kan niet ontbreken tijdens jouw stedentrip naar Wenen. Normaal gesproken sla ik de grote toeristische plekken liever over, maar hier moest ik stoppen tijdens mijn “zoete toer”. Het authentieke en stijlvolle karakter van het koffiehuis past precies bij mijn beeld van Wenen. De verschillende vitrines zijn gevuld met de mooiste taarten en petitfourtjes. Allemaal zo mooi dat het bijna zonde is om je tanden erin te zetten.

Café Mozart

Wanneer je uit het Albertina Museum komt, kun je recht oversteken naar Café Mozart om te genieten van warme apfelstrudel – met slagroom. De fluwelen banken, kroonluchters en obers in stijlvolle kleding laten je een paar eeuwen terug in de tijd gaan. Drink ook zeker een cappuccino bij de apfelstrudel, deze is zeer aan te raden!

Ben je even klaar met al die zoetigheid? Beaulieu is een Franse Bistro in hartje Wenen. Heerlijke salades, baquettes en quiches. Om vervolgens natuurlijk niet weg te gaan zonder een…toetje!

En ben je nog op zoek naar een souvenirtje voor de thuisblijvers? De Mozartkugeln doet het altijd goed!

 

 

Het liefst zou ik elke dag een nieuwe plekje op de wereld ontdekken. Of dit nu in Haarlem, Zuid-Afrika of Kroatië is. Zolang mijn camera en favoriete gezelschap er maar bij zijn! Naast reizen heb ik een grote liefde voor muziek, fotografie en alles waar water bij komt kijken – zonder snorkel ga ik niet op reis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.