Vive Le Voyage

De droomstranden bij Faro

Faro is een charmante stad waar je eindeloos kunt ronddwalen door de kronkelende straatjes. Wat Faro ook te bieden heeft zijn schitterende “barrièrestranden” op eilandjes en schiereilanden. Onderdeel van Parque Naturel da Ria Formosa. Deze stranden vormen de overgang tussen het griendgebied en de oceaan. Het mooie is, ze liggen onder handbereik met de ferry vanaf Faro. De steiger ligt voorbij de haven, loop langs Centro Cienca Viva do Algarve en je bent er al. Kaartjes koop je ter plaatse bij het loket. Ik laat je kennismaken met Farol, Praia de Faro en Ilha Deserta.

Neem de ferry naar uniek Farol

Neem de ferry naar uniek Farol

Beleef de bijzondere sfeer van hippie-achtig Farol

De tocht met de ferry is al heerlijk. Je kunt kiezen voor zon op het bovendek of schaduw benedendeks. Ondertussen geniet je van de unieke omgeving want je vaart door natuurpark Ria Formosa. Vogelliefhebbers neem je verrekijker mee! Na 40 minuten meer je aan op Farol, een eilandje zonder auto’s en wegen. Zodra je voet aan wal zet ervaar je de bijzondere hippie-achtige sfeer. Een paar kleurrijke marktkraampjes en eenvoudige terrasjes verwelkomen je. Er zijn weinig voorzieningen en alleen vakantiehuisjes in karakteristieke stijl van de Portugezen of andere gelukkigen. Uitbundige tropische bloemen en planten versterken de sfeer. Volg het pad richting de vuurtoren en je komt uit bij een prachtig strand met brede branding en fantastische golven. Wil je privacy loop een stukje door en je waant je alleen in het paradijs. Heb je bescherming nodig tegen de zon op het drukkere gedeelte is de huur van een strandbed met parasol mogelijk. Duik in zee en geniet! Oh ja, een retourtje kost maar € 5,-.

Tip: Koop je eigen parosolletje, net als de Portugezen.

Leg je handdoek neer en geniet

Leg je handdoek neer en geniet

Doe als de Portugezen ga naar Praia de Faro

De inwoners van Faro gaan zelf naar schiereiland Praia de Faro. Wat is het heerlijk om daar te zijn! Het is dichtbij met de auto, ferry of bus. Vanaf het busstation van Faro neem je bus 14 of 16. De aangename tocht met de ferry wederom door Ria Formosa duurt 30 minuten, retourtje € 3,-. Spectaculair, onderweg zie je vliegtuigen landen en opstijgen want de luchthaven ligt aan zee. Op het schiereiland zijn overnachtingsmogelijkheden. Je kunt er lekker eten bij een restaurantje of verkoeling zoeken het terras. Dit alles op een kleinschalige manier. Houd je van actief? Ga naar de surfschool en leer windsurfen. Het strandgedeelte vlakbij de ferry wordt vooral in juli en augustus druk bezocht. Deins je er niet voor terug om een stuk te lopen dan wordt je ruimschoots beloond. Je vindt een ongerept duin en zand landschap met een prachtig verlaten strand. Je hoort alleen het geluid van de golven. Wat wil je nog meer?

Zoek de gezelligheid of ongereptheid op Praia de Faro

Zoek de gezelligheid of ongereptheid op Praia de Faro

Bezoek het ongerepte Ilha Deserta (Baretta Island)

Dit is een onbewoond eiland met het meest ongerepte strand van de Algarve. Het strekt zich uit over een lengte van 11km. Excursies prijzen het eiland aan maar je kunt er makkelijk zelf komen, ja met de ferry € 10,-. In 50 minuten arriveer je op het “must visit” eiland. Je kunt de hele dag blijven om van de spectaculaire omgeving te genieten. Er is wel de mogelijkheid om een strandbedje met parasol te huren. Proef de vis uit Ria Formosa bij het enige restaurant Estaminé, reserveren is verstandig. Bezoek het zuidelijkste puntje van Portugal en doe de hike van 2 km over het vlonderpad. Wil je meer leren over de bijzondere natuur? reserveer dan de dagelijkse rondleiding. Geniet van het kristalheldere water en droom weg op het oogverblindende witte strand.

Tip: Waar je ook gaat zorg zelf altijd voor voldoende water, eten, zonnebrand en bescherming zodat je niet afhankelijk bent van de beperkte voorzieningen.

Ontspan op de schitterende stranden bij Faro

Ontspan op de schitterende stranden bij Faro

Wil je meer weten over Faro? lees de blog Faro, een langer bezoek waard

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.