Vive Le Voyage

De mystiek van Petra by Night

Na een week alleen maar thee te hebben gedronken waren we toe aan iets ‘sterkers’. Thee kan je zien als het Heineken van Jordanië. Deze nationale drank is alleen zo zoet dat je tanden spontaan los gaan zitten. Onze eerste alcoholische versnapering in Jordanië liep echter uit op een teleurstelling. We bestelden, hoe naïef ook, een Mojito. En je raadt het al, deze bevatte uiteraard geen alcohol en overtrof zelfs de zoetheid van de thee. Weer een ervaring rijker. Een slechte generale is een goede première, was in dit geval van toepassing….

We waren namelijk in de oude stad Petra en deze avond hadden we kaartjes voor Petra by Night. Petra behoort tot de zeven moderne wereldwonderen. De stad ligt in een kloof en is uitgehakt uit de kleurrijke rotsen in Jordanië. Maandag,- woensdag- en donderdagavond is hier ‘Petra by Night’, de kloof is dan verlicht met 1500 kaarsjes, wat een wonderschoon effect geeft.

De tocht duurt ongeveer een uur en leidt tot De Schatkamer van de Farao, dé blikvanger van Petra die deze avond tijdelijk is omgedoopt tot theater. We wanen ons in een sprookje, we lopen tussen de gigantische rotswanden en overal om ons heen staan kaarsjes. Tegelijkertijd heeft het iets mysterieus. Het meest indrukwekkende moest echter nog komen…

Eenmaal bij De Schatkamer aangekomen is de tempel op prachtige wijze verlicht, op de grond liggen honderden kaarsjes en hiertussen liggen matjes waar je op kunt zitten. Er wordt, hoe kan het ook anders, gratis thee uitgedeeld en de voorstelling begint. Een aantal Bedoeïenen mannen laten hun talent zien op traditionele instrumenten, muziek die doet denken aan de sprookjes van duizend-en-één nacht. Ik sluit mijn ogen en geniet intens van dit bijzondere moment.

Na de voorstelling lopen we terug door de verlichte kloof en kunnen niet wachten om de volgende dag dit wereldwonder bij daglicht te zien…

Enkele handige tips voor een bezoek aan Petra:

  • Neem goede wandelschoenen mee! Veel paden zijn ongelijk en sommige delen moet je klimmen
  • Neem een gids. De beste manier om alles te weten te komen over de geschiedenis van Petra. Vraag naar Mohamed, hij spreek perfect Nederlands!
  • Bezoek Little Petra, een voorstad van het ‘grote’ Petra.
  • Reis je buiten het hoogseizoen? Veel hotels verhuren in deze periode de kamers voor de helft van de prijs! Loop een aantal hotels binnen en kijk wat voor aanbieding ze je kunnen doen.
  • Trek gekregen van al dat lopen door Petra? Op aanraden van onze gids zijn wij gaan eten bij Three Steps Restaurant. Een aanrader, heerlijk lokaal eten! Als afsluiter haal je natuurlijk een ijsje bij het Mövenpick Hotel; het beste ijs in Petra!

Man Little Petra
Bedoeïene man in Little Petra

Petra day

Pim houdt van muziek, sport en reizen. Graag combineert hij dit door van zoveel mogelijk muziek luisteren een sport te maken op reis. Volg zijn reisverhalen via ViveLeVoyage!

1 Comment

  1. Rob van Helvoort

    15 juli 2016 at 10:19

    Als je volgende keer naar Jordanie gaat, is de backdoorhike een echte aanrader bij Petra :) :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.