Vive Le Voyage

Skydive in Nieuw-Zeeland: Hoppa, van m’n bucketlist!

Nieuw-Zeeland staat bekend om haar extreme sporten. Zeker rond Queenstown kom je er haast niet onderuit een van de activiteiten te proberen. Kies voor river boarding, doe die bungeejump of ga voor de ultieme adrenalinekick en doe een skydive! Dat laatste stond bovenaan m’n bucketlist.

Boek die skydive!

Surf het internet over en maak je keuze. Boek jouw skydive bij een van de boekingskantoren of reserveer online. Wanneer het weer niet goed is, gaat de sprong niet door. Er zal gekeken worden naar een andere mogelijkheid, wanneer dit niet past in je schema krijg je je geld terug.

Tip: Helder en zonnig weer maken de ervaring af. Houdt het weer in de gaten via google of gebruik de website windguru. Vul de plaatsnaam in bij ‘spot zoeken’ en vind een uitgebreide weersverwachting.

43 Skydive Nzone

Aangekomen op 15.000 ft – zo’n 4,5 km hoogte

Ervaar adrenaline!

Bij aankomst in het boekingskantoor was ik wat rillerig. Ik weet niet of het de kou of spanning is geweest. Bij de ‘dropzone’ wordt je in een pak gehesen, krijg je een helm, handschoenen en een brilletje. Voor je het weet zit je in het sportvliegtuigje, vastgeklikt aan een van de instructeurs. Op zo’n vierenhalve kilometer hoogte knallen de instructeurs de deur open. Aaah! Met 200 kilometer per uur val je als een baksteen naar beneden. Hoe hoger de sprong, hoe langer de vrije val zal zijn. Het gevoel is onbeschrijfelijk, zoveel adrenaline heb ik zelden gevoeld.

Onbeschrijfelijke evaring!

Nagenieten van de val kan als de parachute is uitgeklapt. Het uitzicht is prachtig! Er komt een gevoel los wat onbeschrijfelijk is. Mix een shot adrenaline met een gevoel alsof je de hele wereld aankan en grenzenloosheid. Ik zie de bergen, het meer en de stad. Ik lach. Yeah baby, I did it!

DCIM100GOPROG0015673.

Vrije val met 200 km/u naar beneden

Voor jou…

Bepaal de locatie; waar wil je springen? Boven de gletsjers heb je uitzicht op de hoogste toppen van Nieuw-Zeeland. Rond Queenstown zul je bergtoppen en het meer zien. Op het noordereiland is Taupo een van de meest bekende springplaatsen. Hier zie je het vulkanische landschap. Misschien wil je dezelfde ervaring maar in een ander land? Doen. Maak je keuze en spring!

45 Skydive

Yeah baby, I did it!

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

7 Comments

 1. alexa

  2 april 2016 at 12:07

  Heel tof maar ik zou het niet durven ben ik bang! En anders zou ik het denk ik liever voor het eerste in Nederland doen!

  • Arinda Hoffland

   4 april 2016 at 16:55

   Ha Alexa, ik kan me goed voorstellen dat het onnatuurlijk voelt om uit een vliegtuig te springen. Google vertelt me net dat er ook skydive-opties zijn in Nederland (zelfs indoor skydive, in Roosendaal). Benieuwd of ‘ie alsnog op je bucketlist komt!

 2. Anne

  2 april 2016 at 16:38

  Wauw wat gaaf en wat een lef! Ik kreeg er zelf haast een adrenalinekick van, ha! Super tof.

  • Arinda Hoffland

   4 april 2016 at 16:52

   Ha Anne, …zeker iets om op je bucketlist te zetten, of niet?

 3. Marieke

  14 april 2016 at 16:20

  Hoi!! Super gaaf filmpje! Waar heb je deze sprong gedaan?! Ik ben aan het kijken waar ik het wil gaan doen in NZ..

  • Arinda Hoffland

   15 april 2016 at 04:41

   Dank Marieke! Ik heb uiteindelijk gekozen voor Queenstown. Je ziet het meer, de bergen en met helder weer zelfs Fiordland. Je kunt ook kiezen voor de regio rond Mt Cook (hoogte berg in NZ) of op het noorder eiland bij Taupo. Benieuwd welke keuze je uiteindelijk zult maken. Geniet ervan, het is echt te gek!

  • Mariska

   20 april 2016 at 12:54

   wij hebben gesprongen bij Taupo, ook super gaaf!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.