Vive Le Voyage

Doe de Hà Giang motorbike loop

Doe de Hà Giang Motorbike Loop

Het noorden van Vietnam is vooral bekend door de trektochten die je kunt maken vanuit Sapa. Minder bekend maar zeer indrukwekkend is de drie-daagse Hà Giang motorbike loop. Deze loop wordt daarom met recht één van de mooiste tochten ter wereld genoemd. De lengte van de loop bedraagt circa 350 km waar je minimaal 3 dagen voor uit moet trekken. Heb je de tijd dan zijn er onderweg mogelijkheden om een extra stuk te rijden of de route te verlengen. Het is een machtig avontuur op grote hoogte tussen imponerende bergketens en langs traditionele bergdorpjes. Daarnaast wordt je na iedere bocht verrast met een spectaculair uitzicht. Kloven, groene rijstvelden en bergtoppen wisselen elkaar af. Reis naar dit meest noordelijke gebied van Vietnam waar de natuur je de adem beneemt.

Reis vanuit Hanoi naar Hà Giang

Vanuit Hanoi pak je de sleeper bus naar Hà Giang. De route is mooi en je doet er ongeveer 8 uur over. Dit is altijd afhankelijk van de pauzes onderweg en het verkeer. Wil je wat meer comfort en efficiency? Boek dan de VIP Limousine service. In Hà Giang huur je eenvoudig een motor of easyrider. Als je zelf niet kunt motorrijden of het niet aandurft in de ruige bergen, huur je een easyrider (ervaren Vietnamese motorrijder) in. Voordeel is dat je onbezorgd achterop zit en optimaal van het fotogenieke landschap kunt genieten. Houd er wel rekening mee dat je easyrider vaak zeer beperkt Engels spreekt. De meeste accommodaties in Hà Giang kunnen helpen bij het regelen van de Hà Giang motorbike loop. Een fijne plek om te verblijven, waar je veel andere motorrijders treft en de eigenaar alles voor je kan regelen is Ngoc Son Homestay.

Dag 1, Hà Giang naar Dong Vang

Vandaag start je met de Hà Giang motorbike loop. Je maakt kennis met het Dong Van Karst Plateau UNESCO Geopark. Tijdens de rit passeer je diepe canyons, steile kliffen, grotten en steenwoestijn. Bovendien zijn de ruige rots-en kalksteenformaties onvoorstelbaar oud, tot wel 500 miljoen jaar. Daarnaast wonen in het gebied 17 etnische minderheidsgroepen. Wat je ziet en ervaart is moeilijk op foto of video over te brengen. Moe geworden van het intensieve rijden vanwege de talloze steile hellingen en haarspeldbochten? Onderweg vind je prachtige uitzichtpunten met daarbij ook fijne koffie bars. Breng nabij Dong Vang eveneens een bezoek aan Vuong Castle. Een meesterlijk architectonisch bouwwerk gemaakt door de beste arbeiders van Yunnan (China) en Dong Vang. Na een indrukwekkende dag kom je ten slotte aan in de gemoedelijke bergstad Dong Vang. Voor je het weet wissel je aan tafel ervaringen uit met een internationale groep motorrijders.

Dag 2, Dong Vang via de Ma Pi Leng Pass naar Du Gia

Deze dag overtreft je stoutste verwachtingen. Daarnaast ben je vlakbij China. Als gevolg daarvan vind je hier Lung Cu Flag Tower op het meest noordelijke punt van Vietnam. Voor wat beweging kun je de klim maken. Het uitzicht is mooi maar wordt onderweg nog veel mooier. Ga je intussen verheugen op Ma Pi Leng Pass. Deze pas is zo onwaarschijnlijk mooi dat sommigen de volgende dag opnieuw gaan. Neem hier dus alle tijd, stap af op goede plekken en geniet. De bergen zijn heel gevarieerd en ertussen door stroomt een turkoois blauwe rivier. Prachtige doorkijkjes en indrukwekkende vergezichten wisselen elkaar af. Laat alle ervaringen rustig op je inwerken tijdens de lunch in Meo Vac. Deze plaats wordt ook vaak gebruikt om te overnachten maar dat kan tevens in Du Gia. Een dorpje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Dag 3, Du Gai via Tam Son naar Hà Giang

Zorg dat je uitgerust bent aangezien de route pittig wordt. Vooral op de eerste helft van de Hà Giang motorbike loop stuit je namelijk op zeer slechte onverharde wegen. Er wordt echter wel hard aan gewerkt om dit te verbeteren. Tijdens de hele loop kom je de talrijke etnische minderheden van dit gebied tegen. Werkend op het land, onderweg op de motor of met elkaar etend in het dorp. Deze mensen dragen bovendien de meest prachtige rijkversierde en kleurrijke kleding. Naast het landschap is dit intrigerend om naar te kijken. De bevolking is hartelijk en hun leven in dit afgelegen gebied is zwaar en nog heel traditioneel. Halverwege is het dorpje Tam Son een goede stop voor de lunch. Ook tijdens het laatste gedeelte van de loop blijft het landschap je verwonderen. Aan het eind van de middag kom je met onvergetelijke ervaringen terug in Hà Giang.

Wil je na de Hà Giang motorbike loop gaan wandelen in het noorden van Vietnam? Lees de blog: 3 weken Vietnam: Sapa

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.