Vive Le Voyage

Duiken in Aqaba

Aqaba is een paradijs voor alle duikliefhebbers. In de Rode Zee bij Aqaba gaat een hele mooie en kleurige wereld schuil onder het water. Dit paradijs voor de duikliefhebber ligt slechts 5 uur vliegen van Amsterdam. Aqaba is nog niet ontdekt door het massa toerisme en heeft een aantal schitterende duikspots.

Aqaba is je volgende duikbestemming!

aqaba-duiken

Reisinformatie

  • De beste maanden om naar Aqaba te gaan zijn maart / april/ mei en september/ oktober. Het is er dan niet zo heet als in de zomermaanden waar de temperatuur al snel kan oplopen tot 40°C.
  • Aqaba heeft een zacht klimaat en het water is rustig, waardoor het eigenlijk het hele jaar door een perfecte bestemming om te duiken is.
  • De watertemperatuur heeft een gemiddelde van rond de 22,5°C. In de wintermaanden is dit 20°C.
  • De zichtbaarheid reikt meestal verder dan 20 meter. Volop kans dus om de mooie vissen te spotten.
  • In totaal zijn er ruim 20 verschillende duiksites.

duiken in aqaba

Duiken

Aqaba is een waar paradijs voor duikers. De onderwaterflora en -fauna van de Rode Zee behoren tot de mooiste ter wereld. De ongerepte koraalriffen zijn de grootste trekpleister. Er is een enorme diversiteit aan duiksites, van dicht bij de kust tot scheepswrakken ver in de zee. Ook kun je er de grootste vis ter wereld, de walvishaai, aan treffen. Ongeveer 100 meter uit de kust loopt de zeebodem steil af naar schitterende koralen.

Er zijn diverse professionele duikfaciliteiten waardoor duiken voor alle niveaus mogelijk is. Vanaf 10 meter diep kun je al prachtige kliffen zien en er ligt zelfs een scheepswrak op slechts 8 meter. Er zijn diverse duikscholen en dit samen met de diverse duikspots maakt Aqaba met recht een duikerswalhalla.

tankduiken-in-aqaba

Duiksites

  • Een van de bekendste duiksites is “de Cedar Price”. Dit is een Libanees vrachtschip vloog in brand in 1985 en het is met opzet tot zinken gebracht om het met koraal te laten begroeien. Dit schip is is nu thuis van een verzameling van harde en zachte koralen. Dit schip ligt op 25 meter , waardoor zowel beginners als ervaren duikers deze duiksite kunnen bezoeken.
  • Op slechts 6 meter diepte ligt een wrak van een tak. Zowel duikers al snorkelaars kunnen hiervan genieten. In 1999 was Koning Abdulla verantwoordelijk voor het laten zinken van een luchtweertank.
  • Bijzondere soorten die je kunt treffen in de wateren bij Aqaba: papegaaivissen, rifbaarzen, zeeschildpadden, murenen.

duiken in aqaba

Behalve duiken biedt Aqaba nog veel meer leuks. Het is een toffe badplaats die niet mag worden overgeslagen tijdens je reis in Jordanië.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.