Vive Le Voyage

Een dagje vol Parijse clichés

Voor veel mensen zal een dag naar Parijs niet de moeite waard lijken. Ik als student toerisme met een zeer beperkt budget, denk daar heel anders over. Oké het klopt, bij een dagtocht komt niet de meeste comfort kijken. Je zit lang in dezelfde houding in een niet al te comfortabele bus en moet enorm vroeg op. Maar in ruil voor deze iets minder leuke momenten krijg je een heerlijke dag in een prachtige stad terug.

! blog foto 3

Als je “Een stedentrip naar Parijs” in typt op Google krijg je honderden mogelijkheden om uit te kiezen. Als je een beetje goed zoekt komen er verschillende organisaties naar voren die dagtripjes aanbieden voor rond de €30,-. Voor deze €30,- heb je een retourtje Parijs. En geef nou toe, voor €30,- kun je zelf niet rijden!

Een dagje vol clichés

Meestal als ik een stad of land bezoek ga ik opzoek naar onontdekte en unieke plekjes. Ik moet toegeven dat dit tijdens mijn bezoek van een dag aan Parijs niet het geval was. Door het gebrek aan tijd is het een dagje vol heerlijke, Parijse clichés geworden en waande ik mij als een echte toerist met camera en rugzak door de Franse hoofdstad. Misschien niet zo verrassend maar wel erg leuk!

Ontbijt met uitzicht op de Eiffeltoren

Een kopje koffie en een croissant als ontbijt met uitzicht op de Eiffeltoren is een perfecte manier om een dagje vol Parijse clichés te beginnen. Het heerlijke ontbijt was meer dan welkom na de busreis die mijn zus en ik net achter de rug hadden. Rond 4 uur s ‘nachts vertrok de bus vanuit Breda en om 10 uur in de ochtend reden we de zonnige stad in.

! blog foto 1

Wie aan Parijs denkt, denkt aan de Eiffeltoren. Kortom een bezoekje aan het enorme bouwwerk mag absoluut niet ontbreken tijdens deze stedentrip. In de parkjes rondom de Eiffeltoren kun je heerlijk wandelen en genieten van het zonnetje op een bank. Het is natuurlijk mogelijk om de Eiffeltoren te beklimmen. Hier hoef je vooraf geen tickets voor te boeken, dit kun je namelijk heel simpel ter plekke doen.

Stadswandeling

Parijs leent zich ontzettend voor een stadswandeling. Ondanks de grote afstand die je moet overbruggen in de enorme stad, is een stadswandeling goed te doen. Je ziet erg veel tijdens je wandeling en krijgt veel mogelijkheden om te fotograferen. Allereerst zijn we vanaf de Eiffeltoren naar Arc de Triomphe gelopen. Dit prachtige bouwwerk ligt aan het westelijke eind van de Champs-Élysées, de breedste winkelstraat van Parijs. Deze winkelstraat is zeker de moeite waard om te bezoeken. Mocht je niet het budget hebben om in deze dure winkels te shoppen, de etalages zijn indrukwekkend genoeg om te bekijken terwijl je door de luxe winkelstraat loopt.

! blog foto 4

Een mooie afsluiting

Een boottocht over de Seine is een unieke manier om de prachtige stad te bekijken. Ik raad iedereen aan om een boottocht te maken als het gaat schemeren. Parijs wordt niet voor niks stad van het licht genoemd en dit kun je in de schemer goed zien. Een boottocht duurt zeker een uur en je vaart langs alle hotspots. Aan het einde van de boottocht vaar je richting de Eiffeltoren om te kunnen genieten van een prachtige lichtshow.

Kortom de perfecte manier om een dagje vol Parijse clichés af te sluiten!

! blog foto 2

 

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.