Vive Le Voyage

Fietsen in Parijs

Fietsen in Parijs is niet het eerste waar je aan denkt, wanneer je deze stad bezoekt. Parijs heeft immers niet alleen de bijnaam lichtstad, maar ook de bijnaam autostad. Maar vergis je niet, want Parijs ook steeds meer een fietsstad. De laatste jaren zijn er veel fietspaden aangelegd, de zogenoemde “pistes cyclables”. Dit maakt dat fietsen steeds makkelijker en veiliger is in deze stad ondanks het drukke verkeer.

Nederlanders houden van fietsen! Ik vind een stad per fiets verkennen een super leuke manier, vandaar dat ik Parijs per fiets ontdekt hebt. Lees hier hoe ik dat gedaan heb en wat ik ervan vind!

Baja bikes Parijs

Waarom een fietstocht met Nederlandse gids?

Parijs is een stad met een uitstekend openbaarvervoernet. De metro is betrouwbaar en brengt je snel op de locatie waar je wilt zijn. Maar al fietsend zie je zo veel meer! Je hebt het gevoel alsof je volledig opgaat in de stad. De stad gaat niet aan je voorbij, maar je zit er middenin. Fietstochten met een Nederlandse gids zijn mijn favoriet, want op deze manier hoor je veel over de stad. Veelal juist die dingen die niet in de reisgidsen staan, maar die wel erg leuk zijn om te weten. Je ontdekt de stad op een andere manier dan de gemiddelde toerist! Ik ben gaan fietsen in Parijs met een georganiseerde fietstocht met een Nederlandse gids via BajaBikes.

Fietsen in Parijs

Fietstocht: De geheimen van Parijs

Ik ben al een aantal keer in Parijs geweest en daarom heb ik een drie uur durende fietstocht gedaan, genaamd “De geheimen van Parijs”. Bewust niet een tocht langs alle bekende highlights, maar een tocht die mij een aantal plekken heeft laten zien die ik nog niet kende. Zo hebben we het huis met de mooiste gevel van Parijs gezien, Arenes de Lutece (een erg gaaf amfitheater), verschillende kerken en pleinen, maar ook Jardin de Luxembourg en het Pantheon. We hebben over de Champs Elysees gefietst, iets wat gewoon super gaaf is om te doen.

Parijs fietsen

Mijn ervaringen

Ondanks dat het 36 graden in Parijs was, heb ik genoten van deze tocht. Gelukkig genoeg schaduw en pauzes om het vol te kunnen houden. De gids heeft veel leuke weetjes over Parijs verteld. Ik heb op mijn eerste dag in Parijs de fietstocht gedaan en dit geeft meteen een mooie oriëntatie van de stad. Zo ben ik terug gegaan naar een super mooi stukje langs de Seine waar we gefietst hadden, zodat ik het nog eens lopend rustig kon zien. Wat mij betreft is fietsen door Parijs een dikke aanrader!

Vragen of tips over Parijs nodig? Ik hoor het graag van jullie!

Tip:

Bekijk de stad ook eens van bovenaf!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

1 Comment

  1. Naomi | AuthenticChica

    31 augustus 2016 at 23:11

    Super leuke blog geworden en haha ik sta er ook op😆 Maar was idd een top route met fijne gids en super manier om de stad op een authentieke manier te leren kennen! En bovenal heel gezellig!!
    Xx Naomi

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.