Vive Le Voyage

Filipijnen: Ontdek zuid Cebu

Vanuit Manila vlogen wij op Cebu City om onze reis te vervolgen. We wilden genieten van het helder blauwe zeewater, watervallen, historische gebouwen en als hoogtepunt zwemmen met walvishaaien. Ontdek een reisroute en de hoogtepunten in het zuiden van Cebu.

Sightseeing in Cebu City

De eerste twee nachten verbleven we in de grootste stad van het eiland, Cebu City. Vanaf ons centraal gelegen hotel stapten we in een jeepney welke ons dicht bij Fort San Pedro bracht. Basilica del Santo Niño en Cebu Metropolitan Cathedral liggen op loopafstand van het fort. Na deze koloniale hoogtepuntjes liepen we over de hectische Carbon Market. De zon was langzaam gezakt. We hadden gelezen dat Colon Street leuk zou kunnen zijn om ’s avonds een drankje te doen. Terwijl we richting deze straat liepen belandden we in een volksbuurtje waar men fanatiek een basketbalwedstrijd speelde en jonge kinderen om ons heen krioelden. Colon Street viel tegen! We deelden een San Miguel biertje tussen de Filipijnen en besloten richting het hostel te gaan.

Tip: Tropical Hostel is een prima plek om te verblijven. Vriendelijk personeel, het lokale leven om de hoek en openbaar vervoer voor de deur.

02 Fort San Pedro

Moalboal aan de kust, Badian in het binnenland

Wij verbleven in Moalboal bij Asian Belgian Resort welke goede frieten serveert. Op loopafstand vind je het bekende white beach, wit zand en helder blauw water. Bij ons guesthouse kun je (leren) duiken en snorkelen. Zo’n 20 minuten ten zuiden van Moalboal, in de omgeving van Badian, ligt de Kawasan waterval. Vanaf de weg is het zo’n anderhalve kilometer lopen voordat je bij de waterval bent. De omgeving is mooi dus je zult je niet vervelen. De waterval is het eindpunt van een van de grootste attracties, canyoneering. Hijs jezelf in een zwemvest en doe een helm op. Spring van rotsformaties, laat je mee stromen in het helder blauwe water en glijd van natuurlijke glijbanen.

03 Kawasan Waterfalls

Zwemmen met walvishaaien in Oslob

Het hoogtepunt, iets ten zuiden van Oslob, is het zwemmen met walvishaaien. Check de link! Voor ons was dit een hoogtepunt van de reis, in het water met deze gigantische beesten. De Tamalog watervallen kunnen eenvoudig gecombineerd worden met whale shark watching. Ga rechts op de doorgaande weg en sla even later links af (beton pad). Het is niet duidelijk aangegeven dus rijdt langzaam of vraag de weg. Oslob is leuk om te bekijken. Het heeft een lokale markt en historische gebouwen. Verwacht er niet te veel van!

04 Walvishaai

Verken de oostkust op een scooter

Het is erg leuk om met de scooter te rijden, je ziet veel en kunt stoppen waar je wilt. Kijk wel uit voor de bussen (rijden erg hard). Sommige wegen, de weg naar Osmeña’s Peak bijvoorbeeld, zijn bijna niet begaanbaar (stijl, losse stenen, kapot wegdek, diepe kuilen).

Wij hebben 700 pesos voor een scooter betaald, dit is aan de hoge kant. Hoe dichter bij de Whale Shark plaats hoe hoger de prijzen zijn. Het moet lukken om een scooter te huren rond 300 per dag. Stop bij een van de lokale verkooppuntjes, drink een flesje water of kies voor een flesje San Miguel Light om je dorst te lessen.

05 Oostkust

Tip: Wij vonden het niet eenvoudig lekker eten te vinden. Aan te raden zijn Seafari ten zuiden van Oslob (kies de Gamba’s), Noordzee Hostel in Boljoon (lekkere frieten) en Chapitos in Dalaguete (Mexicaanse invloeden).

Tip: Neem genoeg geld mee of rijdt naar Dalaguete voor de dichtstbijzijnde ATM. Je zult hier vier pinautomaten vinden. Degene bij de markt schijnt het best te werken.

15-daagse reis door de Filipijnen

Wij reisden in de kerstvakantie 15 dagen door de Filipijnen. Onze reis begon in Manila. Daarna vlogen we naar Cebu City en ontdekten het zuiden van Cebu. De eilanden Siquijor en Bohol zijn ook aanraders.

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.