Vive Le Voyage

Fotoreportage: Imponerend Marokko

Fotoreportage: Imponerend Marokko

Marokko maakt indruk door de diversiteit in natuur en de rijke cultuur. Je zintuigen worden op scherp gezet door alle geuren en kleuren om je heen. Doe je tegoed aan de heerlijke Marokkaanse gerechten. De vriendelijke bevolking maakt graag een praatje of nodigt je uit voor thee. Dwaal door het dolhof van straatjes in de medina’s van de koningssteden. Verken het ruige Atlasgebergte en haar Berber dorpjes. Ga op woestijnsafari of maak prachtige hikes in de natuur. Kom bij van alle indrukken in het ongedwongen kustplaatsje Essaouira aan het strand.

De vele kanten van Marokko in een fotoreportage

Prikkel je zintuigen op de lokale markten en in de medina’s van Marokko

In Marokko kom je veel ambachten tegen. Raak onder de indruk van het vakmanschap van de inwoners.

Logeer in een Kasba tijdens je verblijf in Marokko. Vroeger was dit het verdedigbare gebouw van een medina welke werd gebruikt als woning voor het dorpshoofd.

Proef heerlijke zoete dadels tijdens je wandeling over een palm-oase.

Ga voor een onvergetelijke kamelentocht en overnachting in de woestijn. De sterrenhemel is fantastisch, je raakt niet uitgekeken. De zonsondergang en zonsopkomst is zo mooi in de woestijn dat je er stil van wordt.

Maak prachtige hikes in het Atlasgebergte of door de Dadeskloof. Grote kans dat je onderweg wordt uitgenodigd voor thee bij de nomaden.

Wordt verrast door een frisgroene oase na een tocht door ruig, grillig, dor en droog gebied.

De vriendelijke lokale bevolking laat een onuitwisbare indruk achter. Maak een praatje en leer veel over het dagelijks leven.

Zin in strand? Reis naar het relaxte Essaouira aan de kust. Je kunt er surfen, heel goed vis eten, slenteren door de medina en langs de drukke haven of de vestingswallen bezoeken. Het stadje trekt kunstenaars aan, heeft charmante witte huisjes en ademt een Frans/Portugese sfeer uit.

Een ander mooi dorpje in Marokko is Chefchaouen, waar Vive Le Voyage blogger Daniëlle al eerder over schreef.

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

1 Comment

  1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    10 april 2017 at 09:05

    Leuke om te zien, mooie foto’s! Onze citytrip naar Marrakech smaakte echt naar meer, we zouden graag de rest van Marokko eens willen zien :D

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.