Vive Le Voyage

Foto-reportage: Jong wild tijdens safari in Afrika

De lente hangt in de lucht en daarbij horen jonge dieren. Op safari gaan is een onvergetelijke ervaring. Extra bonus bij het spotten van wild is als je baby wild te zien krijgt. Hierbij trakteer ik jullie op aandoenlijke foto’s van jong wild in hun natuurlijke omgeving in Afrika.

Bij gevaar vlucht de waterbok weg in dicht struikgewas. Bijzonder is dat de waterbok zich ook onder water verbergt waarbij alleen de neusgaten boven water uitsteken. De meeste antilope soorten vermijden water vanwege de vele krokodillen.

De moeder baviaan draagt een pasgeboren jong naast haar maag en houdt het met één hand vast. Na vijf tot zes weken kan het jong achter op haar rug meerijden en klampt zich met alle vier ledematen vast. Na een paar maanden is het jong een volleerd jockey en kan rechtop met de rug tegen de staart van de moeder zitten.

Als de jonge cheeta’s vijf maanden oud zijn leert de moeder hun jagen door levende prooidieren mee te nemen. De jongen kunnen op deze manier hun jachttechnieken oefenen.

Dit jong ziet er schattig uit maar de Afrikaanse buffel wordt gezien als één van de gevaarlijkste dieren van Afrika. Als buffels worden belaagd vormen de volwassen dieren een onneembare muur voor de kalveren.

Zebra’s herkennen elkaar aan hun unieke streep combinatie. Daarnaast zorgen de witte en zwarte strepen voor verkoeling. Zwarte strepen absorberen het zonlicht. De witte strepen weerkaatsen licht. Hierdoor kan er een temperatuurverschil van wel 10 graden Celsius tussen de strepen ontstaan. Vervolgens zorgt het temperatuurverschil voor een beetje wind.

De olifant is het grootste land dier ter wereld. De zwangerschap duurt maar liefst 22 maanden wat het langste is van alle dieren. De slurf van de olifant bevat meer spieren dan in het hele menselijke lichaam.

Leeuwen zijn de enige katachtigen die in langdurige familiegroepen leven. Als binnen een territorium het mannetje wordt verslagen door een rivaal dan neemt het nieuwe mannetje het jachtgebied over. Hierbij neemt hij ook de leeuwinnen over en dood hun welpjes. Vrouwtjes die niet meer zogen worden na korte tijd opnieuw krols en zullen met het nieuwe mannetje paren. Je denkt vast wat wreed,  maar zo gaat het in de natuur.

De geboorte van een girafkalf gaat niet over rozen. Het kalf moet gelijk een val van ongeveer twee meter hoogte overleven.

Wat is jou mooiste safari ervaring?

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

2 Comments

  1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    12 maart 2017 at 18:35

    Oooh wat een schatjes! Mooi om te zien!

  2. circuit vietnam

    16 maart 2017 at 06:27

    J’aime vraiment les animaux, mais je craignais d’avouer proche mais féroce bête comme les tigres et les lions

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.