Vive Le Voyage

Fotoreportage: een trektocht in Sapa, in Vietnam

Sapa is een gebied in het noorden van Vietnam, dicht tegen de Chinese grens aan. Sapa is dé perfecte plaats om een trektocht te maken. Je kunt er pittige meerdaagse trekkingen ondernemen, maar ook voor minder fanatieke wandelaars zijn er genoeg opties. Sapa heeft voldoende accommodaties, variërend van simpele guesthouses en homestays, tot redelijk luxe hotels. Tijdens de trektocht kun je genieten van prachtige vergezichten en oneindig veel rijstvelden. Je bezoekt meestal een of meerdere dorpjes waar onder andere de Hmong bevolkingsgroep woont. Naast de Hmong heb je er nog diverse andere traditionele volken. Veelal bij meerdaagse trektochten, kun je overnachten in een homestay bij de lokale bevolking thuis.

Sapa is echter de laatste jaren steeds drukker geworden. De lokale bewoners leunen steeds meer op toerisme zijn en dit zorgt ervoor dat er van jou als toerist verwacht wordt dat je de handgemaakte souvenirs koopt en de lokale verkopers zijn helaas volhardend hierin.

Trips naar Sapa

Er zijn meerdere manieren om een trip naar Sapa te regelen:

  • De meeste georganiseerde rondreizen door Vietnam hebben Sapa standaard op het programma staan.
  • Je kunt ook zelf ongeorganiseerd naar Sapa gaan en een losse hotelovernachting regelen en ter plekke een dagtocht of een meerdaagse trekking regelen.
  • Je kunt ook prima terecht bij een van de vele reisbureautjes in Hanoi. Hier kun je makkelijk enkele dagen vooraf de trip naar Sapa boeken inclusief vervoer (trein of bus) en overnachtingen.
  • Via internet kun je ook zelf een overnachting en trektocht boeken bijvoorbeeld via Luckydaisy’s Bamboo Bar

Ik ben geen geoefende wandelaar en ik heb gekozen voor een tweedaagse trektocht. Dit was geweldig en voor mij was het mijn hoogtepunt van mijn reis in Vietnam. Zie hieronder een indruk van dit prachtige gebied.

20141010_112906_1

Sapa

IMG_20141208_014626

Sapa Vietnam

Sapa Vietnam

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.