Vive Le Voyage

Franz Josef en Fox: Indrukwekkende gletsjers

Reis je richting Nieuw-Zeeland dan mag een bezoek aan de gletsjers niet ontbreken. Wij kozen voor de Franz Josef en niet voor Fox. In deze blog lees je over onze keuze en de activiteiten die je kunt doen onder aan de voet en bovenop de bergen.

Kies je voor de Franz Josef of Fox gletsjer?

Wij hebben een keuze gemaakt voor de Franz Josef gletsjer omdat we een wandeling wilden maken over het ijs van gletsjer. Doordat de Franz Josef nog steeds beweegt zou het ijs bijzondere vormen aannemen en daardoor interessanter zijn om te bezoeken. Volgens mij is een gletsjerwandeling altijd bijzonder!

31 Franz Josef Glacier

Uitzicht vanuit de helicopter op de gletsjer. Fantastisch!

Aan welke activiteiten kun je denken?

– Je kunt ervoor kiezen om met een helikopter over de gletsjer te vliegen en een sneeuwlanding te maken. Je hebt hierbij een prachtig uitzicht over de hoogte bergtoppen in Nieuw-Zeeland.
– Wil je meer bergen zien en geen sneeuwlanding doen? Stap dan in een sport vliegtuigje. Je vliegt over beide bekende gletsjers en zelfs naar de hoogte berg in Nieuw-Zeeland, Mount Cook.
– De heli-hike leek ons fantastisch. Je wordt bovenop de berg gedropt, loopt door de ‘ijsgangen’ van de gletsjer. Een paar uur sta je weer beneden en drink je een biertje in het dorpje.
– Franz Josef en Fox zijn beide een goede start voor een bergwandeling. Informeer in het dorpje of speur het internet af.
– Aan de voet van de bergen vind je de dorpjes. Wij bezochten Franz Josef. Je vindt er naast verblijfmogelijkheden gezellige restaurantjes, informatiecentra, hot pools, een Kiwi bezoekcentrum, souvenirshopjes en wat andere winkeltjes.

33 Activities Franz Josef

Talloze aanbieders, kies wat jij wilt doen

34 Franz Josef Glacier

Neem een zonnebril mee voor de oogverblindende sneeuw

Moet ik vooraf reserveren?

Ja, het is verstandig vooraf te boeken om teleurstelling te voorkomen. De gletsjer zijn een van de grootste trekpleisters in Nieuw-Zeeland. Als het weer tegenzit zullen er die dag geen tours plaatsvinden. Men zal proberen om de tour te verzetten naar een ander moment op de dag of later die week. Past dit niet in jouw schema? Geen probleem. Je ontvangt het volledig betaalde bedrag terug.

Tip: Dit is een van Nieuw-Zeelands grootste trekpleisters wat betekent dat je hier veel toeristen zult vinden. Houd daar rekening mee!

35 Franz Josef Glacier

Geniet van het prachtige uitzicht

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.