Vive Le Voyage

Bezoek de Galapagos eilanden!

Absoluut één van de mooiste plekken op aarde zijn de Galapagos eilanden. De Galapagos eilanden liggen in de Stille Oceaan en zijn uniek, omdat er dieren en planten leven, zowel boven- als onder water,  die nergens anders in de wereld voorkomen.

Lees hier in deze blog algemene informatie over deze bijzondere archipel.

Galapagos eilanden

Waarom zijn de Galapagos eilanden zo uniek?

De Galapagos eilanden zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen twee miljoen jaren geleden en bestaan uit 13 grote eilanden en 150 kleine eilanden. Deze eilanden liggen ter hoogte van de evenaar. De Galapagos eilanden staan bekend als een uniek natuurparadijs. Je komt er veel unieke diersoorten tegen, die je nergens ter wereld ziet. De meeste dieren zijn behoorlijk tam, omdat ze nooit natuurlijke vijanden hebben gekend. Je kunt dus dicht bij de dieren in de buurt komen. De algemene regel is om twee meter afstand te houden van het dier.

Galapagos eilanden

Door de droogte en de onvruchtbare bodem komen er maar weinig plantensoorten voor op de eilanden. Langs de kust zijn er mangrovebossen en in het binnenland zijn de uitgestrekte savannen. Ook zijn er op sommige plekken loofbossen met varens en cactus-wouden te vinden.

De unieke diersoorten, hun tamheid, de ongereptheid en de landschappelijke schoonheid van deze eilanden vormen voor veel reizigers reden om eens een kijkje te willen nemen in deze wondere wereld waar op sommige fronten de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Beste reistijd?

Galapagos kent een warm en nat klimaat. Daardoor beschikt het over een prachtige natuur. Het hele jaar door ligt de temperatuur rond de 25 graden en in onze wintermaanden loopt de temperatuur op naar 30 graden. April en mei zijn de mooiste maanden om deze eilanden te bezoeken. Het waait dan minder hard en de zee is mooi helder.

Galapagos eilanden

Hoe kom je er?

De eilanden liggen ongeveer 1000 kilometer uit de kust van Ecuador en je moet hierheen vliegen. LAN, TAMA en AeroGal zijn de maatschappijen waarmee gevlogen kan worden Quito (met tussenstop) of Guayaguil (rechtstreeks). De prijzen voor een retourtje liggen allemaal rond de 450 dollar. Op de Galapagos eilanden vind je twee vliegvelden: een op Baltra (dichtbij het eiland Santa Cruz) en het tweede vliegveld ligt op San Cristobal.

Galapagos eilanden

Entreegelden?

Iedere toerist die naar de Galapagos eilanden vliegt moet op de luchthaven van Quito of Guayaquil 20 dollar contant per persoon betalen. Dit is de ‘INGALA Transit Control Card’ en hiermee registreren ze de toeristen die naar de Galapagos gaan.

Bij aankomst op de luchthaven op de eilanden moet je het entreegeld voor het “National Park” betalen van 100 dollar per persoon. Dit kan ook alleen maar contant. Deze gelden worden gebruikt om de natuur te beschermen.

Tip

Het hoofdeiland, waar eigenlijk iedere toerist wel komt, is het eiland Santa Cruz. Het ligt vlakbij het vliegveld van het eiland Baltra (de grootste luchthaven van de archipel) en is een van de 4 eilanden waar je kan overnachten.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

2 Comments

 1. Naomi | AuthenticChica

  12 november 2016 at 19:04

  Zo’n bijzondere reis Mariek, lijkt me echt een super mooie bestemming! Ik geniet van je foto’s en info en kijk uit naar meer artikelen hierover! Xx Naomi-AuthenticChica.com

  • Marieke Willems

   14 november 2016 at 16:02

   He Naomi, wat leuk om te horen! De Galapagos eilanden is echt een hele gave bestemming. Zo bijzonder! Ik ben helemaal verliefd geworden op alle beesten. Vooral schildpadden zijn geweldig en zo groot! Ik heb nog twee andere artikelen geschreven met meer info! x marieke

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.