Vive Le Voyage

Haji Lane, gezelligste straatje in Singapore

Naast het wereldberoemde Central Business District met Marina Bay, strandtenten op Sentosa Island en het oeroude Botanical Gardens heeft Singapore meer te bieden. Denk hierbij aan plekken als Tiong Bahru, Geylang of Haji Lane. Lees in deze blog over de contrasten in de Arabische wijk rond het gezellige straatje, Haji Lane.

Tip: Loop in 10 minuten van Bugis (MRT) richting Haji Lane.

Haji Lane Singapore One Way

Arabische invloeden rond Haji Lane

Waar de koloniale laagbouw begint, komen de Arabische geuren en geluiden je al snel tegemoet. Vooral straten rond de Masjid Sultan moskee, wat een hoogtepunt is, kun je het gevoel krijgen beland te zijn in het Midden Oosten. Waar zaakjes met traditioneel verkoopwaar zich al jarenlang gevestigd hebben vinden nu ook de hippe start ups een ingang. Deze interessante mix maakt de wijk aantrekkelijk.

Tip: De wijk rond Haji Lane is fotogeniek. Vergeet je camera niet!

Majid Sultan Mosk near Haji Lane

Unieke sfeer in dit hippe straatje

Aan het begin van de straat worden mensen gezocht om te werken in de bediening. Er wordt geschreven ‘wij zoeken niet naar bepaalde etnische groepen, wij zoeken naar unieke mensen’. Dit is precies wat Haji Lane is. Een mix van allerlei unieke initiatieven. Stap de kleine winkeltjes in en koop een van de leuke ansichtkaarten. Bestel verderop een selfie-koffie en schrijf onder het genieten jouw ervaringen op voor het thuisfront (brievenbussen zijn op verschillende plekken in de stad en zelfs op het vliegveld te vinden). Ben je aan het eind van de middag op Haji Lane beland? Kies dan voor de Mexicaan het begin van de straat. Ze serveren verfrissende cocktails en heerlijke bites. Probeer de guacamole, welke aan tafel wordt bereid.

Tip: Neem zakgeld mee. Er zijn kleine winkeltjes te vinden met grappige spulletjes.

Haji Lane hire people

Painted wall Haji Lane Singapore

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.