Vive Le Voyage

Heerlijk uitwaaien op Texel!

In april ben ik met vijf vriendinnen een heerlijk weekendje weg naar Texel geweest. Al enige tijd stond Texel op ons lijstje als weekendje weg, maar steeds kwam het er maar niet van. Dit jaar was het dan zover! Texel heeft gezellige dorpjes, een divers landschap en voor mensen uit de Randstad; ruimte en natuur. Je kunt er van alles doen. De Texelaars zijn gastvrije mensen. Ze weten hoe ze gasten in de watten moeten leggen.

Waar verblijf je?

Maar waar verblijf je op Texel met z’n zessen? Elk jaar proberen wij iets luxer te gaan wat betreft de accommodatie. Nu moet ik eerlijk bekennen dat wij ons hier niet altijd aan houden. Maar dit jaar is het gelukt! Wij verbleven in een luxe villa van Landal Beach Park Texel. De villa ligt in De Koog en vlakbij de dorpsstraat. De Koog is de enige badplaats van het eiland. Het is een vakantiedorp met een gezellige sfeer. In nog geen 5 minuten lopen ben je al in het centrum van het dorp.

Fietsen huren

Fietsen huren op Texel is een must. Er zijn zoveel mooie fietspaden op het eiland. Het eiland heeft maar liefst 140 km aan fietspaden. Als de zon schijnt, is het genieten op de fiets. Wij huurden tandems bij Fiets Inn. Het is een bijzondere ervaring om Texel per fiets te ontdekken! In april kom je veel schattige lammetjes tegen. Er is ook een speciale lammetjesfietsroute. Dit is een tocht van 35 km langs de schapenrijke gebieden van het land.

DSC06513

Blokarten

Een activiteit die ik je zeker kan aanraden is blokarten, mits er goede wind staat. Een blokart is een strandzeilwagen waarmee je kan strandzeilen. Via Zandbank Texel kan je een clinic van 1,5 uur volgen. Wij hebben een aantal pogingen geprobeerd. Helaas stond er net geen voldoende wind, waardoor wij zijn gestopt. Zandbank Texel heeft ons geen kosten in rekening gebracht. Dat vond ik erg netjes. Ik wil dan ook zeker een keer terug om dit te doen!

blokarten

Vuurtoren

Een bezoek aan de 150-jarige vuurtoren hoort bij een bezoek aan Texel! Het is even klimmen om naar boven te komen, maar dan heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee en Texel. Onderweg naar boven krijg je informatie over de Vuurtoren; waarom is de vuurtoren gebouwd en hoe heeft de toren de afgelopen 150 jaar gewerkt. Het uitzicht is het meest bijzonder!

Vuurtoren

Eten & drinken

Texel heeft een aantal heerlijke restaurants en strandtenten! Diegene die ik je kan aanbevelen zijn:

Strandpaviljoen Paal 17
Een moderne strandpaviljoen waar je heerlijk kunt eten en drinken. In 2013 was Paal 17 het beste strandpaviljoen van de Waddeneilanden.
Adres: Ruyslaan 94-98, 1796 AZ, De Koog

Restaurant Noordzee
Restaurant Noordzee hoort bij het strandhotel Noordzee. Je hebt een mooi uitzicht op de duinen. Hier kan je heerlijk lunchen en/of avondeten. Tip: bestel de Nederlandse witte wijn bij je diner of lunch. Adres: Badweg 200, 1796 AA, De Koog

Quinty’s
Restaurant Quinty’s kregen wij door van de Texelaars. Het is een gezellig restaurant met een bijzondere inrichting dat in de dorpsstraat zit. De kelner was zeer vriendelijk. Ze hebben een uitgebreide kaart. Wat ik fijn vond is dat je het voor- of hoofdgerecht in klein, middel of groot kan bestellen. Tip: de sliptong is een aanrader! Adres: Dorpsstraat 147
1796 CB De Koog 

De Smulpot
Een absolute topper op Texel is De Smulpot! De smulpot is een hotel, lunch en eetcafé. Het eetcafé is een gezellig huiskamer. Met passie wordt je geholpen in dit restaurant. Ze hebben een goede keuken. Zelfs de frieten smaken verrukkelijk! Een aanrader als je in Den Burg bent! Tip: bekijk hun Pinterestpagina voor de heerlijke gerechten! Adres: Binnenburg 5, 1791 CG, Den Burg

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.