Vive Le Voyage

Het beste uitzicht over Parijs

Een must do is om de stad Parijs van bovenaf te bekijken! Maar waar heb je nou het beste uitzicht over Parijs? Er zijn zoveel opties om deze prachtige stad te bekijken. Maar door tijdgebrek lukt het vaak niet om deze plekken allemaal te bezoeken. Dit betekent dat je moet kiezen. Een lastige keuze, maar ik wil jullie helpen door mijn favoriete uitzichtpunt te delen.

Mijn favoriete uitzichtpunt is op de Arc de Triomphe! Vanaf hier zie je de Champs Elysees, de Eiffeltoren, de Sacre Coeur en alle andere bekende iconische gebouwen. Je hebt een geweldig mooi 360 graden overzicht van de stad. Je staat letterlijk midden in de stad en zo voelt het ook. Op alle andere plekken zie je echt minder, zo zie je bijvoorbeeld de Eiffeltoren niet vanaf de Sacre Coeur.

Openingstijden

1 april t/m 30 september 10.00 – 23.00 uur *
1 oktober t/m 31 maart 10.00 – 22.30 uur *
* laatste toegang 45 minuten voor sluitingstijd

Locatie

Place Charles de Gaulle
75008 Paris

Hoe kom je er?

De Arc de Triomphe is heel makkelijk te bereiken met de metro.

metro1, metro2 of metro6 of RERa, station Charles-de-Gaulles Etoile.

Tips

  • Ontloop wachtrijen en koop online een kaartje.
  • Het beste tijdstip om te gaan is vlak voor zonsondergang! Zo zie je de zon mooi ondergaan en zie je de stad ook met alle lichten aan.

Bekijk hier mijn fotoreportage van het uitzicht over Parijs vanaf de Arc de Triomphe. Dan weet ik zeker dat je overtuigd bent!

En wil je de stad ook op een andere manier ontdekken, regel dan een fietstocht door Parijs!

uitzicht Parijs

Arc de Triomphe

Sacre Coeur

eiffeltoren

Parijs

Parijs

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.