Vive Le Voyage

Hiken in Hong Kong

Wanneer mensen denken aan Hong Kong dan denken de meesten aan wolkenkrabbers en drukte, maar Hong Kong is meer dan een drukke stad. Hong Kong bestaat uit 263 eilanden en biedt een geweldige natuur waar je onwijs veel verschillende hikes kunt doen. Wij hebben een hike gedaan op Hong Kong Island waar je onder andere de bekende Dragon’s Back bewandelt en eindigt bij een heerlijk strand. Ik kan je deze hike absoluut aanbevelen!

Met de metro en bus naar het beginpunt

Om bij het beginpunt te komen neem je de metro naar Shau Kei Wan (Island Line). Je verlaat het metrostation via Exit 3 en neemt vervolgens bus 9 vanaf het busstation. Op een gegeven moment passeert de bus een rotonde en rijdt de bus de Shek O Road op. Vanaf dat moment kijk je naar rechts. Wanneer je een stopplaats voor auto’s en een viewpoint ziet moet je eruit bij de volgende stop. De halte waar je eruit moet is gelegen tegenover een lage stenen muur waar je uitzicht hebt over To Tei Wan. Ook zie je een grote kaart van het gebied bij de bushalte staan.

Hiken van To Tei Wan tot Tai Long Wan

De hike begint bij To Tei Wan en eindigt bij Tai Long Wan. De hike is 8,5 kilometer lang en je bent ongeveer 4 uur onderweg. Tijdens de hike volg je de bordjes 85 tot en met 100. Eerst loop je richting Dragon’s Back, het pad dat Wan Cham Shan (226m) met Shek O Peak (284m) verbind. De uitzichten zijn verbluffend.

Vervolgens loop je via de prachtige groene paden naar het eindpunt: het dorpje Tai Long Wan. In dit dorp hangt een relaxte vibe en je komt daar ongetwijfeld surfers tegen. Je hebt er een aantal restaurants en surf shops waar je voor weinig geld een surfplank kunt huren. Het strand van Tai Long Wan heet Big Wave Bay Beach en is de ultieme plek om bij te komen van de hike. Neem er een verfrissende duik en geniet van het uitzicht!

Hiken in Hong Kong

Je kijkt je ogen uit met al die prachtige vergezichten.

Hiken in Hong Kong

De paden zijn schitterend en je komt regelmatig een riviertje tegen.

Hiken in Hong Kong

Surfshop in het relaxte dorp Tai Long Wan.

Hiken in Hong Kong

Big Wave Bay Beach.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.